Nepabeigtā dienasgrāmata


10. Marts 2006

(bez virsraksta) @ 17:43

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]anonymous
Date: 10. Marts 2006 - 17:59

Par brīvu nekas nenotiek

(Link)
Latvijas teātra kritiķe ziņo par britu drāmas triumfu. Nav runa par Šekspīru vai viņam radniecisku klasiķi, bet par iepazīšanos ar dažu jaunāko britu dramaturgu lugu lasījumiem un eksperimentāliem uzvedumiem.

Tie ir pasākumi, kas radušies sadarbībā ar Lielbritānijas padomi. Tiek minēta britu dramaturga, aktiera un pasniedzēja Tima Krouča viesošanās Dailes teātrī, kas notika 12. un 13. februārī. Turklāt ieeja izrādēs un meistardarbnīcā ir bez maksas! Šodien tas izklausās neticami – atbraucis cilvēks no ārzemēm un darīs ko par brīvu...

Protams, šo pasākumu atbalsta Lielbritānijas padome, un maksātāji ir Lielbritānijas nodokļu maksātāji. Bet kādēļ? Un kas ir šī padome?

Īsi un skaidri – tā tika dibināta ar nolūku propagandēt Lielbritāniju. Šīs idejas ierosinātāji divdesmitajos gados prātoja, ka britu parlamentārā demokrātija varētu ciest Eiropā radušās nacionālsociālisma idejas popularitātes dēļ. Kā pretspēle tādām idejām radās Britānijas komiteja sadraudzībai ar citām nācijām, kas kopš 1936. gada saucas par Lielbritānijas padomi. Tās galvenie nolūki bija iepazīstināt pasauli ar britu kultūru un angļu valodu. Politiskā ideja bija iekļauta valodas mācībā.
(..)
Iepazīšanās ar cittautu kultūrām ir svarīga. Tomēr ieteiktu notiekošo vērot ar skepsi, jo jauna strāva ne vienmēr ir šķīsta un nevainojama. Ir jāuzmanās, jāskatās, vai tomēr nepavīd kādas propagandas vai pat vēl nejēdzīgākas piedevas. Cerēsim, ka Dailes teātris pratīs izmantot šo sadarbības iespēju un gūs ierosinošus panākumus.
(Maigonis Pelcis, NRA, 09.03.2006)
[User Picture Icon]
From:[info]mr_brightside
Date: 10. Marts 2006 - 18:01

Re: Par brīvu nekas nenotiek

(Link)
Domā - atkal tīkls?
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 10. Marts 2006 - 18:16

Re: Par brīvu nekas nenotiek

(Link)
tīkliņš

Nepabeigtā dienasgrāmata