Nepabeigtā dienasgrāmata


6. Marts 2008

(bez virsraksta) @ 23:39

Vakar, sēžot Operas parterā, domāju par to, cik dīvaini tomēr ir sagadījies ar tām mākslām - par kinofilmu, teātri vai popmūzikas albumu jebkurš ar vieglu roku var paziņot, ka "šis nu gan ir pēdējais sūds" vai "šoreiz nav izdevies", bet pietiek tev uzrakstīt kantāti vai stīgu kvartetu, lai apkārtējie vien sajūsmā elsotu. es zinu, ka tam ir vismaz piecdesmit dažādu izskaidrojumu, sākot ar plašākas publikas spriestspējas līmeni un beidzot ar akadēmiskās mūzikas profesionalizāciju, taču vienalga dīvaini, turklāt popmūzikā profesionālisms tik un tā nedarbotos - profesionālu komponistu sarakstīts un profesionālā studijā ierakstīts popmūzikas sūds ir vēl lielāks sūds nekā tas, ko pusaudžu garāžā sataisa. Vēl es ar interesi ievēroju Oresta Silabrieža recenziju Mūzikas Saulē par Gata Šmita iestudētajiem Mizerabļiem - vienā teikumā: "Lielisks iestudējums, izcili dziedātāji, tikai mūzikls sūds."
 

Comments

 
From:[info]arch
Date: 6. Marts 2008 - 23:52
(Link)
Domāju, ka lielai daļai nav pietiekami daudz zināšanu, lai spētu kaut kā pamatot savu viedokli. Tāpēc labāk vienkārši paklusēt vai vismaz izlikties, ka baigi novērtē attiecīgo ģeniālo skaņdarbu un izpildījumu.
[User Picture Icon]
From:[info]polkovnik
Date: 6. Marts 2008 - 23:58
(Link)
vajag tik uzkurīt, tad iedzert, tad vēreiz uzkurīt un liela daļa no tā, kas pirms tam likās sūds, izklausās jau kā nesūds. un otrādāk. īsāk sakot, īstais sūds bieži slēpjas pašu klausītāju galvās.
[User Picture Icon]
From:[info]daarta
Date: 7. Marts 2008 - 00:08
(Link)
izrādās kāds ir noformulējis to, kā es jutos par to mūziklu
From:[info]
Date: 7. Marts 2008 - 08:53
(Link)
bet tā jau nav. arī kantātes un stīgu kvarteti mēdz būt un mēdz tikt saukti par sūdiem :)
From:[info]dzeina
Date: 7. Marts 2008 - 10:15
(Link)
lasīju to pašu recenziju, & pilnībā piekritu Silabriedim.
& vēl es daļēji piekritu Mazvērsītei Drakulas sakarā [nepiekritu par Merkūriju]
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 7. Marts 2008 - 10:27
(Link)
es tā arī netiku uz Mizerabļiem, taču esmu dzirdējis dažādas atsauksmes, kurām uzticos (saviem bērniem un dažiem profesionāļiem) - esmu dzirdējis, ka "neko nevarēja redzēt/dzirdēt/saprast", "teksts ir pilnīgas blēņas", "režijas vispār nebija, dziedātāji iznāk un stāv", "dekorācijas plakanas un primitīvas", bija atzinīgi vārdi par VIENU dziedātāju, tiesa, piezīmējot, ka arī viņš nav nekāds mūziklu dziedātājs, savukārt par mūziku runājot - esmu nopumpējis un noklausījies kādus desmit mūziklus no Londonas un Brodvejas šībrīža repertuāra, nu ir tomēr šajā kaut kāds vēriens un catchy melodijas, esmu dzirdējis trīs dažādus izpildījumus, dažs labāks, dažs sliktāks, bet klausāmi vēlreiz, tāpēc es biju tik pārsteigts par kategorisko Oresta spriedumu. lai gan, izlasot 250 diametrāli pretējus viedokļus par Drakulu, man vairs ne par ko nevajadzētu brīnīties :)
From:[info]dzeina
Date: 7. Marts 2008 - 10:29
(Link)
Ok, manas 5 kapeikas par Mizerabļiem:
scenogrāfija veiksmīga
tekstu varēja saprast vien dažiem dziedātājiem
mūzika - zināmu melodiju savārstījums
dekorācijas bija lieliskas

A par Drakulu varu pateikt vien to, ka ir plāns mēģināt noskatīties vēlreiz - mūzikas dēļ.

Nepabeigtā dienasgrāmata