Nepabeigtā dienasgrāmata


16. Maijs 2007

(bez virsraksta) @ 13:14

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 16. Maijs 2007 - 15:31
(Link)
Aicina referendumā skaidrot sabiedrības viedokli par seksuālajām minoritātēm
Publicēta: 12:38 16.05.2007.

Rīga, 16.maijs, LETA. Politiķi un baznīca aicina rīkot referendumu, lai noskaidrotu Latvijas sabiedrības viedokli par seksuālajām minoritātēm.

Kokneses pagasta padomes deputāti vērsušies Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā ar lūgumu izstrādāt izmaiņas likumos, kas aizliegtu netradicionālo seksuālo orientāciju popularizēšanu mūsu valstī.

"Latvijā jau vairākus gadus darbojas geju un lesbiešu kustība, kas atklāti un, mūsuprāt, sabiedrībai nepieņemamā veidā demonstrē un popularizē savu seksuālo orientāciju. Uzskatām, ka tas grauj tradicionālās ģimenes vērtības un gadsimtu gaitā veidojušās morāles un ētikas normas," teikts vēstulē Saeimas komisijai.

Komisijas priekšsēdētājs Jānis Šmits (LPP/LC) aģentūrai LETA sacīja, ka, viņaprāt, pašiem Saeimas deputātiem vajadzētu rosināt izmaiņas likumos vai pat tautas nobalsošanu par šo "sensitīvo jautājumu".

"Šis ir vairāk tautas nobalsošanas jautājums, jo daļa sabiedrības nav pieņemama vienas sabiedrības daļas izrādīšanās," sacīja Šmits un norādīja, ka partijām, kuras pārstāv minētās pašvaldības deputāti, vajadzētu iniciēt likuma izmaiņas.

Arī Latvijas Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats nesen aicināja rīkot referendumu, lai skaidrotu sabiedrības attieksmi pret laulībām starp viena un tā paša dzimuma personām.


Nepabeigtā dienasgrāmata