Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

Tipas tipiskie prātuļojumi par doto tēmu @ 14:59

[info]tipa75 commented on [info]dienasgramata's post:

Savā ziņā Bībele tāda jūdu mācība biku modernākā tērpā vien ir. Jo - reku - ja tā padomā - Jēzus mācija mīlestību, bet viņa sekotāji bija auguši jūdu garā, tā ka arī visu Jēzus teikto uztvēra caur savu jūdajisko prizmu. Un būtībā, vēlākie Bībeles sekotāji vairumā arī pa to pašu jūdisko pasaulsskatijumu vien peras.
Nu tas tā.
Bet, ko tad šāda atsauce reāli dotu vai mainītu? Iespēju manipulēt ar Dieva vārdu. Tātad dārgie kristieši ietu paši pret savu grāmatu grāmatu.
Bet tam latviešu valodā vārds Dievs tika patapināts no dievturiem. Ienākot Latvijas teritorijā, kristieši pieņēma šo vārdu par savu vārdu, lai "jaucot kārtis" ātrāk iespiestu savu ticību senlatviešos un nebija jau arī citas iespējas. (Varēja jau mums atstāt arī Gotu "Mūsu Got debesīs...") Tātad sirsnīga putra arī sanāk.

He-he! Tik iedomājieties vien tiesas procesu, kurā viens advokāts aizstāv savējo ar Bībeles vārdiem, bet otrs cērt pretī ar dievturu dzīvesziņas raksturojošām tautasdziesmām. Būtu smuka demagoģija, ne?

Jebšu KDS vēlas atsauci, ka augstākais likumdevējs ir kristiešu Dievs, pēc Bībeles, kura izdota latviski tajā un tajā gadā.

Grrr....
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata