*Di_wine*

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Zin kā. Baisi kaitina cilvēki, kas runā par lietām, ko paši nerubī. Šoreiz sacepos par veikalu (kaut, protams, tas attiecas arī uz tiem, kas māca dzīvot, jo noteikti zina labāk un noteikti viņa dzīve ir paraugs visiem. Ha.).
Par yourstore.lv.
Vai tiešām rodas iespaids, ka veikala veidotāji ir tupi idiņi, kas neredz, kādi preču apraksti veikalā? Redz! Kāds uzņemsies dienā izlasīt aptuveni 200 jaunus preču aprakstus un ar roku tulkos no DE uz LV?
Es tagad veidoju tulkojumu datubāzi. Mī un žē, tie vācieši paši tur pusi nez kādā valodā sarakstījuši. Tā ka darbs ar 4500 terminiem uz ilgu... Un datubāze četrās valodās. Kaut jāatzīst - ar tādiem apjomiem un preču maiņu tulkojums NEKAD nebūs ideāls.
Citi veikali ar to pašu produkciju un piegādātājiem velk dzīvību, kā var, lāpās un tāpat tālāk par translate.google.com netiek.
Es zinu tikai vienu - kosmētiku pēdējā gada laikā es pērku tikai caur tejieni, jo cenas ir krietni zemākas, bet prece viennozīmīgi oriģināla. Vārdā neminēšu, bet lielākā daļa LV smaržveikalu tirgo tieši to pašu, tikai nedaudz dārgāk.
Un tas pats sarkanais vilnas mētelis... Uzmērīju, apčamdīju, perfekts. Nu, ziniet, ja ir iespēja pie tāda tikt par 25-30 latiem, tad ejiet ieskrieties man ar visām savām pretenzijām par tulkojumiem un pirkstiņiem vēdeklītī, cik kruta ir šopingot pa lielveikaliem. Būs kontā miljons, izmantosim ķīniešu piedāvājumu un sekosim Halens piemēram, kad izvēlas modeļus un tik piešuj klāt birkas, un aprakstus izzīš no pirksta daiļus pri daiļus.
Pastāstītu jums te visu lupatu virtuvi - mati saceltos stāvus, ko un par cik jūs veikalos pērkat.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On October 25th, 2012, 10:05 pm, [info]kreiza commented:
Zini, ja es kādreiz esmu "mācījusi dzīvot", tad ne jau tāpēc, ka mana dzīve ir paraugs, bet tieši otrādāk, tāpēc, ka līdzīgas kļūdas esmu pielaidusi :) Nu tas tā bik offtopic, bet aizķēra tā pirmā rindkopa :D
[User Picture]
On October 25th, 2012, 10:08 pm, [info]di_wine replied:
Neesmu gan pamanījusi, ka tu kādreiz būtu ko mācījusi... Viena lieta ir dalīties ar pieredzi, cita bakstīt ar pirkstu un teikt, ka šitā ir nepareizi, bet tā - pareizi. Tas ir tik aprobežoti. Nav divu vienādu likteņu. Katram ir savas kļūdas un sūdi jāizstrebj.
Kaut vai šodienas notikumu kontekstā.... Varētu cilvēkam tagad kratīt ar pirkstu un teikt - vot, es teicu, nafig tā darīji! Bet jāsaprot, ka tas ir viņa liktenis, viņa izvēles un izvēļu sekas. Dedzinu sveces un domāju labas domas.
[User Picture]
On October 25th, 2012, 10:11 pm, [info]kreiza replied:
Ai, par to vispār bēdīgi runāt...
[User Picture]
On October 25th, 2012, 10:12 pm, [info]di_wine replied:
I nesaki...
* * *
[User Picture]
On October 25th, 2012, 10:46 pm, [info]missalise commented:
Klau, lai katrs taču dara kā grib un kā viņam labāk. Tieši tāpat kā citi nevar zināt, kā ir uztaisīt internetveikalu, Tu nevari zināt, kāpēc citi pērk apģērbu veikalos "dzīvajā" nevis internetveikalā. Man veiksmīgāka pieredze līdz šim ir ar parastajos veikalos pirktajiem apģērbiem, nevis internetā. Un vispār - izteicieni par to, ka tie, kas iepērkas parastajos veikalos, ir stulbi, neveicina klientūras paplašināšanos jūsu veikalam, drīzāk otrādi.
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:01 pm, [info]di_wine replied:
"tie, kas iepērkas parastajos veikalos, ir stulbi," - lūgtum, kur tu ko tādu izlasīji?
šis bija mans personīgais viedoklis, ar veikalu nekāda sakara, tikai tik, cik redzu virtuvi, darbību, cenas, piedāvājumus, kvalitāti, ķīniešu piedāvājumus, iespējas. un otrkārt es nekad nevienu par stulbu nesaucu.
Kaut, ja godīgi, patērētāju sabiedrība IR stulba :D pareizāk, pirkties un iepirkties bezjegā ir stulbi. Bet ne es to saku, ne es. Es tikai piekrītu tiem, kas to apgalvo.
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:40 pm, [info]missalise replied:
Tu vienā komentārā ierakstīji šādi:

Ja kāds nedraudzējas ar galvu, iet iepirkties uz Elkoru :)

No pieredzes varu teikt, ka tur tika atrasta datora soma, kādu citos veikalos nesanāca atrast un par sakarīgu cenu. Varbūt internetvakalos meklējot (un tērējot tam laiku) varētu atrast arī ko labāku un lētāku, bet tikpat labi varētu būt, ka pāris somas nāktos nosūtīt atpakaļ, jo tās dabā nebūtu tādas, kādas gribētos (man šādi ir gadījies ar internetā pirktām lietām). Parasti par atpakaļsūtīšanu maksā pircējs. Un tad vēl laiks, lai ar to visu ņemtos...

[User Picture]
On October 26th, 2012, 12:00 am, [info]di_wine replied:
Es saprotu, tā ir, laiks un nauda. Es vnk zinu tos uzcenojumus irl veikalos, cik mēs pārmaksājam un kur tas viss ir ražots. Un kā mūs kā mazos ežus ar reklāmām un brendiem reāli čakarē. Runa ir principā par sabiedrības tendencēm un novirzēm. Un man tās tiešām neliekas veselīgas. Bet tas ir mārketings. Un tas zina, ko dara.
Nekā personīga. Katram ir savas izvēles un prioritātes. Un savi viedokļi. UN savas vajadzības un vēlmes :)
* * *
[User Picture]
On October 25th, 2012, 10:47 pm, [info]gorgona commented:
šitā runāt vispār ir nepareizi, tev ko, laika ir pārāk daudz, ka visu ko domā, sadomājies te visādās muļķības, fizisku darbu darīt labāk vajadzētu, nevis tēlot te pārgudreli!
[User Picture]
On October 25th, 2012, 10:57 pm, [info]di_wine replied:
A tu vispār, dīkdiene, marš strādāt! Vāks kaut kāds, atkal cibā sēž...
[User Picture]
On October 25th, 2012, 10:58 pm, [info]gorgona replied:
un gudri dirš, mhm.
es joprojām neesmu tās mēbeles pārbīdījusi, btw. un tapetes pārlīmējusi. un ko vēl man te bija jādara, lai nedomātu, nu.
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:07 pm, [info]di_wine replied:
Nē, nu tas jau tapat skaidrs. Neko nedari! Nu tā, ka neko! Kauna nav! Un veikalā noteikti arī neiepērcies, uz Spici šopingot nebrauc, ko, pēc jauniem kanckariem. Nē.... nu zini. Nestrādā, neatbalsta patērētāju sabiedrību - tu taču esi nekam nederīgs radījums! Un vēl domā! Un analizē. Drauds pasaulei, es tev teikšu. Skaties, drīz paliksi bez draugiem un neviens tevi nemīlēs.
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:09 pm, [info]gorgona replied:
tas jau ir noticis. neviena drauga, neviens nemīl. kā tev liekas, aiz kam tad bebri te ražoju, ka vismaz kāds ar mani parunātos...
un es tik ļoti neatbalstu, ka plānoju bebrim visu pati arī sašūt. neko nepirkt. ko saadīt, ko sašūt. šausmas.
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:23 pm, [info]di_wine replied:
ak manu... tu esi zudis cilvēks. man tiešām žēl. pat narkomāni zog, a tu neko. nu fui. adīt un tamborēt. nu labi, tas vēl vismaz ir kaut kas.
skaties vēl, bebri nelaidīsi dārziņā gada vecumā, bet pati pieskatīsi, atkal būsi melnā avs. es tevi brīdināju.
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:37 pm, [info]gorgona replied:
es domāju, ka bebris dārziņu redzēs tikai tik, lai ar citiem runāt iemācās. tjipa reizi nedēļā moš. kad jau būs liels.
šausmas. ŠAUSMAS. diez, nevajag jau laikus kādus atbildīgos dienestus iesaistīt? patērētāju piespiedu patērēšanas organizāciju kādu arī.
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:42 pm, [info]di_wine replied:
Nē, nu uz to pusi velk. Ka tik nebeidz dienas aiz restotas gaismas un dziļā vientulībā... :(
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:43 pm, [info]gorgona replied:
nē, tu kaut ko sajauci. es esmu tā, kurai pašas tēvs kopš bērnības bļāva virsū, ka dzīvi cietumā beigšu.
* * *
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:25 pm, [info]daciiit commented:
klau, a tie aprakst nav pieejami inglishaa-uz to es vareetu piepaliidzeet, bet vaacu valodu es tik raiti netulkoju-nav sen sen lietota. Kaut man kaa pirceejam vairaak interesee izmeers un pieejamiiba nekaa apraksts,ko taapat uz tausti saprot.
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:27 pm, [info]di_wine replied:
Tur jau tas āķis, ka nav angliski. Citādi jau es pati piepalīdzētu. Vācu piegādātāji, vāciskie apraksti.
Pārējais jau ir, un vienmēr var zvanīt/rakstīt un konsultēties.
Ekh, apraksti ir vājā vieta. Es kā filologs eju pa gaisiem, bet neko darīt...
[User Picture]
On October 25th, 2012, 11:32 pm, [info]di_wine replied:
Bet paldies par piedāvājumu izlīdzēt :) Žēl, ka esošajā situācijā izlīdzētu tikai tulku komanda un tā pati perfekti vācieši.
* * *
On October 26th, 2012, 10:17 am, [info]citronz commented:
Es ne par ierakstu un situāciju, bet tikai par to iepirkšanos. Man, piemēram, patīk iepirkties "fiziski"- uzmērīt, izčamdīt (esmu kinestētiķis!), pats process kā tāds. Nē, es negribētu katru otro dienu šopingot utt, bet ik pa laikam tas sagādā prieku. Un es nespēju nopirkt lietu, kas nav apčamdīta, jo man ir svarīgi, lai apģērbs būtu patīkams pēc taustes. Un tā kā esmu nestandarta garuma un nestandarta krūtīm, tad man ir svarīgi apģērbu piemērīt, jo bieži vien mana izmēra apģērbs tomēr nesēž kā vajag vai ir par īsu. Tāpēc es labāk samaksāju vairāk, bet vismaz pērku ar prieku, nevis pasūtu un viļos. Bet es noteikti nesaku, ka tā ir vienīgā pareizā izvēle, pa manam, katrs dara kā ērtāk. Vienkārši gribēju teikt, ka ne visi, kas iepērkas veikalos, ir tupi idiņi, kas nesaprot, kas cik maksā utt :)

[User Picture]
On October 26th, 2012, 12:56 pm, [info]di_wine replied:
Saprotu. Bikses, teiksim, es noteikti būšu spiesta pirkt parastā veikalā, jo ar visu savu standarta augumu man tās ir jāizmērās visos veikalos pēc kārtas, lai labi "sēž" uz auguma.
Un nav jau tagad visiem jāiepērkas internetos, tikai brīnos, cik joprojām daudzi cilvēki dzivo pārliecībā, ka reālajos veikalos tirgotā prece nav ķīnas šuvums un nav ar 300% uzcenojumu un turpina barot seppalas un zaras. Par Kolonnu nerunāsim :)
On October 26th, 2012, 01:01 pm, [info]citronz replied:
Tiešām ir vēl kāds, kas nezina, ka viss ir uzcenots? :D

A vot Kolonnā es toč neiepērkos. ne jau uzcenojuma dēļ, bet hroniski riebjas tas uzņēmums :D

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry