*Di_wine*

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Skaudri apzinos, ka manā paziņu lokā ir tādi lohi (mjā...), kas tieši tā arī uzskata - ceļazīme 90, nu un? Man telefonā īsziņa vai jāatbild uz zvanu, vai dirsa jākasa - gribu un braucu uz 50! Un tie pārējie, kas man līdz nierēm riebjas un kas grib braukt pa šoseju kā pa šoseju, lai dara, ko grib! Apdzīt? OK! Tas nekas, ka apdraud sevi, pašu dirsas kasītāju un vēl pretimbraucošos.
Ļoti interesantas tendences uz lielceļiem šosezon. Vieni brauc kā tupi gliemeži, mašīnu apdzīvojot kā dzīvokli ar visām ierīcēm un vajadzībām, citi pālī pie lielveikalu stāvvietām notriec gājējus.
Šodien pat redzēju, kā brauc ugunsdzēsēji, skaļi taurējot, jo pa priekšu velkas - velkas un neapstājas! - 3 mašīnas, kamēr 2 nolīda malā, bet viena turpināja vilkties - vai nu ar bezsmadzeni, ka 'man-viss-pohuj-', vai nu ar bezsmadzeni, ka 'es nevienam netraucēju, lai brauc garām'.
A grūti CSDD tiem visiem priduriem, kas 20 gadus nodzīvojušies pa anglijām bez mašīnām vispār vai ar mašīnām vīkendos un ar ačgārnu kustību, uzrīkot maksas tiesību pārlikšanu, ja šie sadomājuši savu celtnieka karjeru būvēt atkal dzimtenē? Ļoti daudz vieglāka dzīvošana būtu!!! Vismaz nespiestu gāzi, braucot virsū, un netaurētu, paši savu pietaurētību neapzinoties. Tas pats attiecas uz būtnēm, kas kaut kad tiesības dabūja, bet miljons gadus nav ne stūri, ne pedāļus redzējuši.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On July 25th, 2019, 09:49 am, [info]jan09 commented:
;)
Es pats labprāt katrus gadus 5us pasēdētu klasē/pie trenažieriem, atkārtojot aizmirsto, uzzinot izmaiņas un nianses (līdzīgi, kā tālbraucēji reizi 5os gados iet prof kompetences kursu (CPC jeb 95.kods)).

Par tiem, kas "mājinā", nav īpaši verts diskutēt, ir tādi, paši savā realitātē, un viss, uz apkārtējās vides kairinājumiem (gaismas, taures, zīmes) nereaģē, bet uz kopējā fona tādu ir maz.

Ar šosejām ir smagāk - ir tāda cilvēku suga, kas baidās no visa - no 4ās joslas, no smagā auto, no ātruma virs kaut kāda cipara...
Man pēdējās dienās vairāki priekšējie ir sabremzējušies, esot 4.joslā, tieši blakus fūrei, vismaz par 10mph. Vai arī velkas pa 4o joslu uz 65mph, tad aizvelkas uz 3o joslu, un sāk braukt uz 75mph.
Vēl īpatņi pie atļautā 30mph brauc uz 40mph, un pie atļautā 50mph arī brauc uz 40mph ;)

Atceros, bija reiz jaunajiem šoferiem ierobežojums ātrumam pirmos 2us gadus, un laikam jau pamatoti.

[User Picture]
On July 25th, 2019, 12:18 pm, [info]di_wine replied:
Re: ;)
Uz kopējā fona tie pofigisti un "mana mašīna-mana māja" ir savairojušies ārprātā.
Kādreiz ar mašīnu brauca tie, kam mašīnas patika. Tagad nez kāpēc salīduši tajos aparātos visi pēc kārtas, i lohi, i losenes :D
[User Picture]
On July 25th, 2019, 12:34 pm, [info]jan09 replied:
Re: ;)
Diemžēl dzīve piespiež...
Nu jau 2-3 mašīnas ģimenē ir realitāte. Sab.transports ir lēns, dārgs, neparocīgs, nepieejams, darba vietas reti ir tuvu mājām, uzņēmumu transports vairs nav kā suga, maiņu darbs utt...
Tāda ekstra kā darbs blakus mājām vai darbs no mājām ne katram ir pieejama.
[User Picture]
On July 25th, 2019, 01:04 pm, [info]missalise replied:
Re: ;)
Šim var pilnībā piekrist. Mūsdienās dzīve piespiež sēsties pie stūres arī tos, kuri varbūt labprāt to nedarītu.
[User Picture]
On July 25th, 2019, 01:06 pm, [info]di_wine replied:
Re: ;)
Nez, Rīga nav tik liela, transports ir attīstījies un visur var nokļūt - pat ar kājām var vai riteni. Katram auto ir nodokļi, kas nav mazi, apdrošināšana, jālej benzīns - ja katrs ģimenes loceklis ikdienā var atļauties braukt ar savu mašīnu atsevišķi, tad varu tikai aplaudēt un priecāties par tik lielu ģimenes budžetu :)
[User Picture]
On July 25th, 2019, 01:36 pm, [info]jan09 replied:
vai ne?
Atceros klasisko stāstu no ex kolēģu ikdienas dzīves - dzīvoklis Bolderājā, bet darbs Vecmilgrāvī, vai otrādi ;)
Ne velti jūrnieki neoficiāli palaida kuģīti starp Bol-Vec.
Un kur nu vēl prieks, ja ikdienas maršrutā ir tilti ;)
[User Picture]
On July 25th, 2019, 08:24 pm, [info]di_wine replied:
Re: vai ne?
Dzīvi var vienmēr izvēlēties dzīvot kā mocības :)
On August 8th, 2019, 06:48 pm, [info]divas_zosis replied:
Re: vai ne?
Pēc ieraksta redzams, kurš mokās.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry