*Di_wine*

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Mīļie pavārcibiņi, kuri paši savām rociņām ir tapinājuši piparkūku mīklu, pastāstiet, lūdz, receptes un cik tāds prieks izmaksā. Mīkla nav taisīta kopš bērnības, internetu receptes ar gramiem netīk, tak gribas no dzīva cilvēka personīgās pieredzes. Varbūt tomēr pirkt gatavu veikalā un lieki neķēpāties?
Tencinu!
Tags:
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On December 10th, 2012, 08:42 pm, [info]kreiza commented:
Neesmu nekad taisījusi, bet Tava posta iedvesmota, atradu šito recepti- no dzīva cilvēka ;D http://virtuve.calis.lv/receptes/foto-receptes/saldie-edieni/piparkukas-no-rairitas/ Komentāri pārliecinoši, un vēl- 3 kg izmaksā 2,50 ls :)
[User Picture]
On December 10th, 2012, 08:57 pm, [info]karaliene replied:
šī ir laba:) bet nu čakars ir....tamdēļ šogad es izvēlos pirkt mīklu:)
[User Picture]
On December 10th, 2012, 09:00 pm, [info]di_wine replied:
Cik liels čakars, cik daudz laika paņem? Saki - lieki nečakarēties?
[User Picture]
On December 10th, 2012, 09:04 pm, [info]di_wine replied:
Un kā ar to glazūru? Neko nesaprotu. No kā, cik un kā to uzklāt? Pati sacietēs?
[User Picture]
On December 10th, 2012, 10:42 pm, [info]insommnia replied:
čakars pāris stundu garumā - ja dedzini cukuru. citas krāpjas un liek sīrupus un hvz...
es dedzinu cukuru, lieku klāt garsvielas un miltus...
[User Picture]
On December 10th, 2012, 10:47 pm, [info]di_wine replied:
oh dear.... laikam iztikšu ar gatavu mīklu un bezglazūru. Izklausās nenormāli sarežģīti.
[User Picture]
On December 10th, 2012, 10:50 pm, [info]insommnia replied:
aa un glazūru var taisit vai nu ar ūdeni un pudercukuru, vai foršāk ir ar sviestu un pudercukuru
[User Picture]
On December 10th, 2012, 10:53 pm, [info]di_wine replied:
Var, lūdz, detalizētāk? :) ne jausmas, ko tas draņķis ziemā ēd.
[User Picture]
On December 10th, 2012, 11:19 pm, [info]insommnia replied:
nu gramos nemācēšu pateikt, bet apm 2 tejkarotes udens pieber cukuru, kamer veidojas diezgan stingra masa... var būt nedaudz runny (feck nezinu latviski - šķidra?) jo pēc laiciņa sacietēs, bet ja gribi sviesta glazuru, tad taisi diezgan stingru (vienkārši samaisi sviestu ar pudercukuru).
nu es nemēru vienmēr uz aci
[User Picture]
On December 10th, 2012, 11:23 pm, [info]di_wine replied:
Labi, tas tā kā skaidrs. Bet ar ko to uzklāt? Un tā glazūra pati tā normāli sakalst un sažūst?
[User Picture]
On December 10th, 2012, 11:29 pm, [info]insommnia replied:
papīra tūtiņu ar nogrieztu galu vai ūber krutos speciālos maisiņus ar dažādiem uzgaļiem...
sviesta glazūrai nav jākalst, bet cukura vajadzētu sakalst apmeram pusstundā

bet vēl ir arī pūdercukurs saputots ar olbaltumu glazūra, nu tāds kā kad taisa bezē cepumus, tik nedaudz biezāks

[User Picture]
On December 10th, 2012, 11:30 pm, [info]di_wine replied:
omg cik viss sarežģīti :D
[User Picture]
On December 10th, 2012, 11:36 pm, [info]insommnia replied:
nu kulinārija nav tev pisties :D
[User Picture]
On December 11th, 2012, 09:04 am, [info]karaliene replied:
pagājušo gadu čītojām ar glazūru, nopirku Rimcīkā šitādus zīmuļus, Madžiks ņēmās atspēries:) nu, krāsaini!
[User Picture]
On December 11th, 2012, 09:05 am, [info]karaliene replied:
olas baltums ar pūdercukuru ne tik daudz sarežģīti, cik roku var nokult:D
[User Picture]
On December 11th, 2012, 05:42 pm, [info]kreiza replied:
Tā sviesta glazūra ieinteresēja. Kāpēc nav jākalst? Mīksta arī paliek? Un rīvējas nost? Vai uzreiz jau sacietē?
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry