degsme (degsme) rakstīja, @ 2006-09-06 18:16:00 |
|
|||
Forši. Klienti piebrauc ar mellenēm. Uz ātru roku sameklēju pielietojumu. Varbūt arī Tev noderēs, mazais saldummīli.
Melleņu pīrāgs Sabīne Jākobsone, «Mājas Viesis»
Pirmdiena, 1. augusts (2005) 00:43
Nepieciešams:
Pagatavošana:
Miltus kopā ar irdinātāju izsijā bļodā, pievieno 100 g cukura, vienu paciņu vaniļas cukura, olas un mīkstu sviestu. Ar putotāju sastrādā viendabīgā masā.
Ar slapjām rokām samīca mīklu, saveļ to bumbā un izveltnē uz ietaukotas plāts. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 0C un cep plāceni apmēram 12 minūtes.
Biezpienu vai mājas sieru sajauc ar sarīvētu citrona miziņu, atlikušo cukuru, divām paciņām vaniļas cukura un sauso maisījumu vaniļas mērces pagatavošanai.
Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno biezpiena masai.
Mellenes noskalo, notecina sietā un pievieno masai. Pildījumu vienmērīgi izlīdzina uz mīklas plāceņa un cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar pūdercukuru.