Patience, use the Force, think!
Referendums 
20.-Jul-2011 01:11 am
Nu tā, šonedēļ referendums. Domājat piedalīties/nepiedalīties? Ja piedalīties, tad kā balsot? Par atlaišanu vai pret?

Man pašam no vienas puses it kā tīri emocionāli gribētos nobalsot par, taču no otras puses atkal runā veselais saprāts un loģika, kas jautā vai kopējais galarezultāta efekts būs rakstāms ar pozitīvu zīmi?

Respektīvi, man grūti ir atrast pamatojumu kāds tieši no tā būs valstiskais labums, ja neskaita, ka tā var pateikt politiķiem „Jūs esat pideri.” Nu pateiksim, būs vēlēšanas un kas par to ja neskaita 2011. gadā palielinātu budžeta izdevumu pozīciju par X milijoniem latu, lai to organizētu. Vai tik tas nebūs beigās dārgākais „piderisma” gadījums Latvijā?

Kāda ir Jūsu argumentācija par labu vienam vai otram viedoklim, jo pats esmu kā balta lapa bez ar rūpīgi izanalizētu un argumentācijās pārdomātu viedokli.
Comments 
20.-Jul-2011 01:20 am
kāds referendums - nedēļas nogalē spēle .
20.-Jul-2011 01:37 am
Google Translate spēle forumā saka, ka Drakonisi spēles laikā organizēšot dzelteno ikarusu (garmošku) un tuvāko balošanas iecirkni.
20.-Jul-2011 02:43 am
Anonymous
Ja ir kaut mazākā iespēja iegūt Saeimu, kurā ir iespējams sastādīt latvisku koalīciju bez šābrīža top pidariem ZZS, tad to ir jāmēģina izmantot.
20.-Jul-2011 03:01 am
Bet vai šai mazākajai iespējai nav pretī vēl lielāks risks? Piemēram, ka ZZS un Saskaņas Centrs iegūst vairāk balsis un uzveido koalicīju bez latviešu pideriem?

Nevaru komentēt vai tas ir labi vai slikti, jo man nav informācijas bāzes uz kā veidot viedokli, bet no tava viedokļa tas izriet, ka tas varētu būt slikti (prasās gan jautāt kādēļ?).
20.-Jul-2011 12:42 pm
Anonymous
ZZS jau kopš iepriekšējām vēlēšanām būtībā nodarbojas ar huligānismu izgāžot balsojumus, sadarbojoties ar SC, kaut gan teorētiski skaitās koalīcijā ar Vienotību un vispār kačājot pravas vairāk nekā pieklātos. Un pie pašreizējā Saeimas sastāva neviens viņiem to nevarēja aizliegt - ja Vienotība viņus pasūtītu dirst, tad ZZS izveidotu jaunu vairākuma valdību ar SC un rullētu tālāk vēl dziļāk dirsā.

Bija pat nedaudz smieklīgi redzēt kā pēc referenduma ierosināšanas ZZS darbības pagriezās vnk par 180 grādiem, jo viņi lieliski apzinājās ko dara un, ka tas nepatīk arī viņu vēlētājiem, bet dzīvoja pēc principa "termiņš ir 4 gadi - pēdējā gadā taisīsim PR"

Nu un tagad viņi taisa vnk bezatbildīgu PR. Vienīgie, kas vispār jautā no kurienes lai rauj naudu pensiju indeksācijai ir Vienotība. ZZS, kam teorētiski būtu kā koalīcijas partijai jāizdomā jautājums līdz galam, ne tikai jābļauj "naudu studijā!", cenšas iztēlot Vienotību par ļaunajiem, jo tie, lūk, negrib nabaga penšiem no sazin kādas dirsas naudu izraut.

Kr4 ZZS ir tas, kas stāv starp Latviju un Saeimu, kurā vairākums ir, ja ne godīgi un profesionāli, tad vismaz puslīdz par sevi atbildēt spējīgi cilvēki. Latvijai pie tāda parlamenta tikt tik grūti nākas tādēļ, ka 20+ vietas ir defaultā rezervētas SC, kā rezultātā par kaut ko sakarīgu jānobalso nevis 51%, bet gan tuvu pie 70% latviešu.
20.-Jul-2011 08:43 am
1) uz referendumu neiešu, jo visu šo ņemšanos ap saeimas atlaišanu neatbalstu - nākamajās vēlēšanās dēļ Z k-ga ambīcijām uzvarēs SC un radikālie VL un tas nav tas, ko es vēlos.
2) sakarā ar to, ka visiem ir iestājusies lielā modes lieta, ka nu tik Saeima ir jāatlaiž un visi saskries par to nobalsot, nākamās veļešanas būs :) un tajās es balsošu par ZZS, jo īpaši, ja kandidēs A.L. :) Un iepūšat man!!!
20.-Jul-2011 11:18 am
Es domāju, ka šī balsojuma formāta dēļ, tā rezultāts tāpat ir skaidrs, tāpēc in a way baigi neesmu iesprindzis par balsošanu.

Bet kopumā no vienas puses ir indeed risks, ka SC un glumie ZZS savāc vairākumu. No otras puses, Erns kaut ko minēja, ka gan SC, gan ZZS popularitāte krītas (droši vien ar visu to Lembera seifu ņemšanos un starptautisko tiesāšanos). Tāpēc maybe var cerēt uz kaut kādu jēdzīgāku koalīciju. Es gan nezinu, kas īsti ir ar to Zatlera partiju un cik patiesas ir runas par tās tuvību ar SC.

Anyway, visdrīzākais es nobalsošu par atlaišanu, jo man tomēr ir kaut kāds fīlings un cerība, ka ar visu šo oligarhu atlaišanas gaisotni, varētu iegūt vēl labāku valdību par iepriekšējo. But you never know.
20.-Jul-2011 11:56 am
Balsošu par, jo gribu vērst valdības uzmanību uz to ka viņi uzvedas kā pidari.
Protams, cerības uz to, ka nākamā valdība būs labāka, ir tik cik melns aiz naga. Musdienās tajās aprindās tiek tikai pidari, un ja tiek kāds dvēselē šķīsts ideālists, tad viņš tur pēc kāda brīža tāpa sapidarojās.
20.-Jul-2011 02:30 pm
Man liekas, ka izveele ir visai vienkaarsha. Manas domas pluust apmeeram shaadi: Oficiaali dziivojam demokraatijaa. Ieveelam kkaadus paarstaavjus, kuriem uzticam menedzheet valsti, kuraa dziivojam. Vinji mums atskaitaas par izdariito. Ja mums nepatiik vinju atskaites, tad mees vinjus atlaizham un mekleejam citus menedzherus.

Ja taadi tautas kalpi redz, ka var dariit viskko un vinju veeleetaaji to paciesh, tad ar laiku vinju nekauniiba tikai palielinaas. Tas jau tiiri cilveeka dabaa vienmeer paarbaudiit un paplashinaat robezhas (shajaa gadijumaa pacietiibas robezhas). Taapeec, teelaini izsakoties, vajag ik pa laikam paraut stuuri pareizajaa virzienaa, lai pavisam neiebraucam graavii.

Protams, augstaakrakstiito sarezhgjii fakts, ka visu to menedzheru izveerteeshanu un nomainju veic lielas cilveeku masas, kas nekaadi nav speejiigas riikoties racionaali, bet nu taada ir taa sisteema kuraa dziivojam, un, kameer neesam gatavi uz revoluuciju, nekas cits mums te nebuus.
20.-Jul-2011 07:03 pm
Es peret - īsi un konkrēti.

blonde_pony
This page was loaded Maijs 9. 2024, 1:06 am GMT.