hipopotama pieraksti

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kas man reāli besī, ir Statistika (Math&146). Precīzāk, ne pati statistika, priekšmets kā jau priekšmets. Pasniedzēja. Reāli besī. Viņa ir jauka un atsaucīga, bet, manuprāt, pilnīgi neorganizēta un neieinteresēta. Mums nav normālas grāmatas, jo viņa cenšas visu darīt bezmaksas (kas ir ļoti slavējami, bet es nedomāju, ka viņa pati saprot, kur kas ir atrodams), līdz ar to nav skaidras virzības. Pirmajā lekcijā viņas atbilde uz visiem jautājumiem bija: "Neuztraucieties, visas formulas būs uz tāfeles!" Es neuztraucos par to, paldies, es zinu, ka varēsim izmantot excel, līdz ar to mani pilnībā neuztrauc tas, vai formulas ir uz tāfeles vai nav, thank you very much; es vairāk gribētu runāt par to, kas ir kas un ko tas nozīmē. Pie standarta deviācijām viņa pat neiedeva definīciju - lika visiem izrēķināt tabulas (kuras es pabeidzu, pirms viņa bija paspējusi pieiet pie otrā kompīša - sēžam pie datoriem un pārsvarā viņa vienkārši kursē pa apli, no viena pie otra, pie trešā) un tad paziņoja, ka tās ir standarta deviācijas. Voila. Paldies atkal. Man liekas, ka jāaizraksta manai vidusskolas matemātikas skolotājai paldies, ka es šito visu spēju uztvert un saprast arī pati (dūdiņa, kas sēž man pa labi, pajautāja, vai es esot šo kursu jau kādreiz ņēmusi, uz ko mana atbilde bija - ehm, I had some college level math in high scool... 14 years ago..., savukārt sievietei pa kreisi ar katru lekciju arvien vairāk acīs iezīmējas pilnīgs izmisums un neizpratne).

Nu, un par ko es vienkārši aiz sajūsmas čurāju biksēs, bija pirmdienas lekcija, kad viņa īsti nemācēja uzzīmēt histogramu (nu, whatever, tur, protams, ir kaut kāda specifika, bet izlasi helpu, iemācies, kur kas jāieķeksē) un te viņas mīļākā frāze bija: "I think there's a bug in excel." Seriously? Bitch, please!

Nu, tā, pavārījos, asinis uzsitu, jāturpina lasīt pašai. Ugh. Cik, vēl piecas nedēļas atlikušas? Droši vien kādā brīdī neizturēšu. There's a bug in excel, my ass.

Ja es būtu uzreiz pēc videnes (un nemaksātu sasodītu naudu par šito izklaidi), es droši vien nopriecātos, ka ir viens kurss, kur varu neiespringt un vienkārši nolikt eksāmenu ar ok vērtējumu, bet tagad taču es tur eju, lai iemācītos!
  • Arghhh, ļoti labi tevi saprotu. Manā gadījumā bija tādi kursi, kā šis, es gan neko nemaksāju, bet toties bija obligāts apmeklējums. Sēdi un besies.
    Un standard deviation vēl pie tam ir samērā normāli paskaidrojama lieta! Tiesa gan es kā Statistikas teaching assistant zaudēju spēju izteikties, kad kursabiedrs pirmajā seminārā, kur rēķinājām kopā uzdevumus, pajautāja man "What is addition?". Es pieņemu, ka viņš varbūt domāja kautko dziļāk, bet mēs tā arī nesapratāmies.
    • Njā, nereāli tizli. Zin'kā, es visu varu izrēķināt, bet man gribējās tieši to izpratni dabūt; šobrīd principā sanāk, ka mēs rēķinām tāpēc, ka jārēķina. Bveh.

      Bet ir jau arī labi piemēri. Bioloģijā ir superīga prof, un liekas, ka nutrition arī ir sakarīgs čalis - tas gan ir online kurss, grūtāk "nolasīt". Vienīgā problēma, ka bioloģija un nutrition ir vairāk kā pielikumi (obligātie 2 zinātnes kursi), kamēr statistika ir bāze. Meh, meh, meh.
  • izklausās diezgan izklaidējoši
  • cik atsvaidzinoši tomēr lasīt par lietām, kas nav ar bērniem saistītas :) noteikti arī vēl atsvaidzinošāk ir tādas lietas darīt :D
Powered by Sviesta Ciba