hipopotama pieraksti

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kā man gribas biezpiena sieriņus!

Šodien sabiedēja dažas sāpīgas kontrakcijas, nekas jau, nekas, bet māja jāsakārto (un soma ar'), lai tad, kad pienāk pa īstam, var mierīgu sirdi doties. Jo tuvāk nāk, jo vairāk bail. Bail no pašām dzemdībām, man riktīgi negribas 30+h mocības atkal. Otrajām jau būtu jābūt vieglākām. Es ceru, ceru.
  • Nu re! Un bažas par to ilgo prombūtni pilnībā saprotu. Es tāpēc ļoti gribēju, lai dzimst naktī, lai nemaz nav prom jāsūta un sanāca ar :)

    Par elpošanu - man ļoti palīdzēja, ka aizgājām uz praktiskajām nodarbībām. MV gan pašās dzemdībās tikpat kā nepiedalījās, tik vien kā paspēja vecmātei iedot visu ko vajag un ūdeni man atnest, bet man ļoti noderēja - kā piefiksēju, ka ceļos uz pirkstagliem, tā laidos uz pilnas pēdas un liecos ceļos. Un plecus centos nesaraut augšā. Un elpoju daudz skaļāk nekā pirmajās, jo sapratu, ka palīdz - ja pareizi atceros, tad stāstīja, ka ir saikne starp žokļa saspringumu un iegurni. Ja elpojot atslābina žokli, tad arī lejasgalā viss raitāk notiek.

    Un ja vēl var izrunāt iepriekšējās dzemdības, tad vispār super! Novēlu, lai izdodas visu sarunāt!

    Un par spēku pēc tam - jā, pirmo nedēļu visdrīzāk būs kā būs, jo arī lielais bērns to uzmanību gribēs vairāk, tāpēc mans liels ieteikums ir minimizēt enerģiju, kas jāpatērē ēst gatavošanai. Vai nu sataisīt "pusfabrikātus" un iemest saldētavā, vai sarunāt kādu reizi, ka draugi iebrauc ar pusdienām vai sarakstīt iemīļotos ēdienus, ko var pasūtīt uz mājām (lai nav gari jāmeklē un jādomā). Zupas var uzvārīt un sasaldēt pa porcijām ( es parasti uzvāru tik daudz, ka tāpat nesanāk apēst :)
    • Šeit ir tradīcija, ka draugi/kolēģi apsveic jaunos vecākus, atnesot (vai atsūtot) ēdienus. Ierodas uz 10-15 minūtēm, ja mātei ir spēks (ja nav, tad tik, cik atdot un viss) un sadod kastes un pannas. Es ceru, ka šoreiz arī mūs atcerēsies - tik garšīgu shepherds pie neesmu nekad ēdusi :)
      Un saldētavu jau pamazām gatavoju, to es atceros gan. Man arī vīrs paliks pirmās ~2 nedēļas mājās, tad nu viņš par ēdieniem būs atbildīgs. Tas jau gan arī nebūs baigi viegli, ņemot vērā, ka par Emīliju arī jārūpējas, bet viņš tik un tā nekāds pavārs nav, tā kā pusfabrikāti būs mūsu labākie draugi :)

      Es arī ceru uz dzemdībām naktī :) ideāli būtu tā, ap 22-23, ātras dzemdības un miers :) bet nu redzēs, kā viss sanāks. Būs jau labi!

      Un paldies par viedokļiem, reāli noder!
Powered by Sviesta Ciba