Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2005-11-28 15:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
poga.lv lietotāji

Šodien skatīju bildes pogā un gudroju, - pogā jābūt maniem paziņām, kurus es vienkārši neesmu atradis. Ja atrastu kādu, tad caur viņa draugiem atrastu citus, tad vēl citus un tā tālāk. Kā draugiem.lv, kad tas nesen bija parādījies, lietotāju vēl bija maz un draudzības saišu pavisam maz. Uz labu laimi klikšķināt pa lietotājiem ātri apnika, tāpēc tika uzrakstīts un izdarbināts 40 rindu pitona skriptiņš, rezultāti salādēti elektroniskajā tabulā, sakārtoti un caurskatīti. Izrādījās, ka pogā ir knapi 1600 lietotāji. Un starp tiem nesanāca pamanīt nevienu jaunu paziņu. Toties, par ko sākumā nemaz nepadomāju - esmu sev sataisījis reklāmu - visiem 1600 lietotājiem vajadzētu uzrādīties, ka esmu skatījies viņu profilu.

Ja interesē, te ir tie rezultāti - kompresēts html, 23kB. Tur ir gan daudz cilvēku vārdu, bet domāju, ka nekādus noteikumus šeit nepārkāpju - tā ir tikai apkopota publiski pieejama informācija.

Ja tā atskatās pagātnē - ar šādu grābstīšanos gar svešiem serveriem jau esmu nodarbojies tīri daudz - reiz mēģināju noskaidrot pašu sociālāko cibiņu un vēl citu reizi - atrast visas cibas kopienas. Toreiz, kad biju draugiem.lv, lādēju pie sevis lielus lēveņus ar lietotāju bildēm. Vēl aizvien turpinu vākt SWH statistiku un tad vēl ir urķu forums. Tam pa ilgiem laikiem pārģenerēju statistiku, - redzam, ka žargonvārdu un pokemonu rakstības lietošanā stabilā vadībā ir Kirils. Sirsnīgi sveicu!



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?