Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2005-03-21 06:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ar šo muti tu arī ēd? II

Ātra atkāpe. Šķiet, jau pārspīlēju ar savu piekasīšanos par pareizu, literāru latviešu valodu (aizrādījumi tiek ņemti vērā tad, ja ir nelielās devās; kas par daudz, tas par skādi). Man ir attaisnojums - šovakar ierodos un skatos, vai ledusskapī ir kas ēdams. Nav nekā, izņemot alus četrpaku. Nu ko, vai tad badā miršu? Muļķīgs aizbildinājums, bet tomēr kaut kas.

Tātad, pie lietas. weblog.lv. Lasu lapu un uzskaitu nesmukās vietas (iesākumā domāju izcelt arī stila kļūdas, bet, nē, šobrīd man tas slikti padosies):

Komatu kļūdas neuzskaitīju, sanāktu baigs saraksts. Bieži komatu nav, šur tur tie ir, tikai nepareizās vietās. Galīgi bezcerīgi gan nav - ir arī teikumi ar pareizi saliktiem komatiem.

Visvairāk nepatika žargons un daudzie angļu vārdi (sarakstā neuzskaitīju). Neko jau nevaru pavēlēt vai uzspiest, - katram taču savs stils, savi īpašie izteikšanās paņēmieni un tā tālāk. Tomēr - lai gan lapas izskats un rakstu saturs rada diezgan pieklājīgu iespaidu, kroplīgā valoda to krietni pabojā - izklausās bērnišķīgi un nenopietni.

PS. Nemācos valodas. Vidusskolā latviešu valoda nebija mīļākais priekšmets. Grāmatas tolaik gan vēl lasīju. Un nu uz priekšu - sitiet un pazemojiet mani - komentāros.



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?