Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2005-02-12 19:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
GNOME lokalizācija, cibošana

Es skatījos un skatījos uz Latviešu Lokalizācijas Komandas lapu un man dikti sakārojās kaut ko lokalizēt. Domāts - darīts. Pārtulkoju Blam! - tas bija ātri. Paskatījos - izskatījās vareni. Ņēmos tulkot gFTP, bet tur ir krietni vairāk ko tulkot un, kad biju apmēram trešdaļai pāri, galīgi pieriebās. Gan jau pāries, un varēs pamazām tulkot tālāk. Skatījos pēc kaut kā, kur mazāk jātulko, un paņēmu, apstrādāju Gnome Volume Manager. Lūk, var paskatīties, kā daiļi izskatās:

Tai bildītei var spiest virsū un dabūt lielāku. Tad top redzams, ka man manā blamā ir iedabūts cibiņa cu_p draugu žurnāls. To dabūt gatavu nebija pārāk grūti, S2 stilu sistēma ir drausmīgs, ne pārāk labi dokumentēts monstrs, tomēr ar viņu var izdarīt varenas lietas.

Ja vēlies arī savu draugu žurnālu dabūt RSS barotnes veidā, - tas ir pavisam vienkārši. Iedomāsimies, ka es esmu, piemēram, cibiņš lix. Lai tiktu pie kārotās barotnes, man nāksies uztaisīt savu stilu (joki mazi). Tātad, ejam uz SC uzlabotās pielāgošanas centru, veidojam jaunu stilu. Jaunajam stilam norādām, ka jāizmāno slānis (Layer) "Other", un ierakstām slāņa id: 2576:

Kad stils gatavs, jāuzzin, kāds id numuriņš viņam piešķirts. Eju uz "Your Styles" un ieraugu:

Mans maģiskais cipariņš ir 7876. Lieliski, tagad varu sakomponēt savu draugu RSS barotnes adresi: http://journal.bad.lv/~lix/friends?s2id=7876

Šajā adresē nevar vienkārši nomainīt to lix ar savu lietotājvārdu un gaidīt, ka nu visam jāstrādā - šādi, ar s2id parametru var norādīt tikai stilus, kas pieder attiecīgā žurnāla īpašniekam (lix'am šajā gadījumā). Uztaisi savu stilu, un varēsi to piemērot savam žurnālam.



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?