Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2009-01-04 23:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzikas klausīšanās ar Spotify

Vai mūzika nav brīnumaina? Laikā sakārtotas skaņas, ritmā stiepti vārdi un kādu efektu tā atstāj! Maina garastāvokli, pastiprina emocijas, gādā baudījumu. Melodijas, ritmi, vārdi. Tas mani arvien ir sajūsminājis, kāda liela vara mūzikai ir pār cilvēku.



Daudzus gadus atpakaļ vienā saulainā vasaras dienā sēžam jāņogu krūmos un lasām jāņogas. Mums spēlē mūziku viena S-30 tumbiņa, vads nāk caur logu no istabas. Es vēl atceros, kā skaņas vadu izmantoju elektrības pagarinātāju. Skaņas pārvadīšanai labi noder arī tīkla vadi. Un skanēja klasiskā mūzika un no tās tumbas netālu zālītē guļ mūsu suns un pilnīgi nekustīgs, paceltu galvu, klausās. Un mēs lasām tās jāņogas.





Pievēršamies interneta nūģismiem un mūzikas baudīšanas praktiskai pusei. Mūzikas klausīšanās ar Spotify! Interneta serviss un datorā uzstādāma programmiņa, ar kuru par 10€ mēnesī var klausīties kādu dziesmu iegribas jebkurā brīdī. Dziesmas var meklēt, kārtot sarakstos, sarakstus var publiskot un veidot kopīgi. Noklausītās dziesmas tiek ziņotas uz last.fm. Ir pieejams gana daudz dziesmu, lai būtu ilgi ko klausīties un daudz jauna ko atrast.





Es visvairāk sapriecājos par divām lietām. Pirmā — ir katrā brīdī pieejama liela mūzikas kolekcija, bez ķēpāšanās ar datu glabāšanu un bez pirātisma ēnas. Otrā — dziesmu saraksti ir vēl viens veids, kā atrast jaunu mūziku. Tos var veidot vairāki cilvēki kopā, ar tiem ir viegli apmainīties. Pamanīju jau vairākas lapas, kur mainīties ar dziesmu sarakstiem — spotifyfriends.com, spotifylists.com, spotylist.com.



Spotify programmatūra nav pieejama Linux operētājsistēmām, bet var darbināt izmantojot wine un strādā.



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?