Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2007-07-18 01:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Video attēla stabilizācija

Pa galvu ik pa laikam rosās doma nofilmēt vēl kādu riteņbraucienu. Varbūt, piemēram, tādu pavisam garu un rādīt paātrinātu. Vai īsu sprintiņu cauri vecrīgai. Vai līkumošanu pa joslām sastrēgumos.

Viena lieta, kas iepriekšējās filmiņās nepatika, ir raustīšanās un tricināšanās. Filmiņā dikti labi redzams, kā ritenis pārbrauc katrai bedrītei un katra nelielā stūres pagrozīšana.

Vakardien iešāvās prātā, un tagad divus vakarus esmu padarbojies ar video attēla stabilizēšanu. Ideja – ņemt video pa kadriem, salīdzināt blakus esošos kadrus, aprēķināt starp tiem nobīdes un tās kompensēt.

Veicamie soļi:

Uzskatāmībai noliku līdzās sākotnējo un stabilizēto:

saite, ja video nerādās


Tajās pagalma bedrēs var ratu nolauzt, šis ir diezgan ekstrēms piemērs. Lai stabilizētajā nerēgotos melnās malas, var darīties divējādi. Viens, var izgriezt un rādīt tikai viduci, lai melnās malas ir ārpus kadra, bet tad arī skata leņķis būs mazāks. Otrs, var pieregulēt vienu parametru maģiskajā algoritmā, kas padarīs filmiņu raustīgāku, bet melnās malas – mazākas.

Satriecoši patīkami konstruēt un eksperimentēt atvērtā koda pasaulē, kurā ir pieejami dažnedažādi lego klucīši, atliek tikai līmēt kopā.

Tagad vēl jāizdomā, kur tā smuki pabraukāties, un kādu stiprinājumu uztaisīt pie riteņa lai tas arī drusku amortizē (būtu es pavisam uz izgudrošanu kārs, varētu taisīt ar žiroskopu kā C’etait un Rendezvous). Tad būtu n-kārša stabilizācija – priekšējā rata amortizators, stiprinājums, fotoaparāta IS (nezinu gan vai tas video režīmā ko dod), un šis pēdējais aprakstītais.

PS. Drusku garāka filmiņa iekš Youtube



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?