Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2007-06-13 20:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dziesmu saglabāšana draugiem.lv, orb.lv, last.fm

Atsevišķas dziesmas ielādēt no draugiem.lv mp3 sadaļas ir diezgan vienkārši – Firefox pārlūkam uzstādām Download Helper paplašinājumu, atveram draugiem.lv dziesmu spēlētāju, palaižam dziesmu, ieklikšķinām iekš Download Helper lai saglabātu dziesmu. Uz diska rodas fails ar nosaukumu mp3_stream.mp3, bet tajā parasti ir ietverti ID3 tagi, un ar kādu ID3 tagu labošanas programmiņu var failu nosaukumus viegli salabot. Ja būtu daudz brīva laika, varētu uztaisīt paplašinājumu, kas dziesmas saglabā automātiski.

orb.lv ir pat vēl vienkāršāk – orb mūzikas spēlētājs skanošās un nesen spēlētās dziesmas glabā pagaidu failos Firefox kešatmiņas mapē. Atliek tikai izkopēt. Man ir komandrindas vienrindīte, kas reizi minūtē no kešatmiņas mapes izlasa mp3 failus un aizkopē uz mūzikas mapi.

last.fm mūziku arī var visādi spert. Viens variants ir lietot LastFMProxy kopā ar Streamripper.

Nu skaidrs, kaut ko, kas nonācis līdz manām ausīm vai acīm es varu “saglabāt piemiņai” arī uz sava diska. Saglabāšanas un pavairošanas procesus var padarīt neērtus, bet ne neiespējamus. Paliek tikai tas ētikas jautājums – es taču pārkāpju autortiesības, vai ne? Ak, es nezinu, ir jāatrod jauni veidi, kā atlīdzināt māksliniekiem par viņu pūlēm. Es domāju, tie neizbēgami atradīsies, jo cik tad ilgi lielumlielo sabiedrības daļu saukās par pirātiem un noziedzniekiem.



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?