Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2007-05-11 23:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vietas, kur Rīgā vizināties ar riteni

Ja gribās ar riteni pabraukāties, Rīgā ir daudzas interesantas vietas, kur var pavandīties, izdauzīties pa šaurām taciņām, atrast smukus skatus, nu un forši izbraukāties. Vēlos pieminēt dažas vietas, pa kurām esmu vizinājies, un kuras ir patikušas. Ja tev viņas visas ir zināmas un izbraukātas, varbūt vari ieteikt vēl kādu?

Laikam nav vērts stāstīt, kā uz katru vietu nokļūt. Karte ir, pašam ceļu meklēt vienmēr interesantāk.

Kundziņsala. Bilde. Nav pārāk tālu no centra. Kluss, mierīgs, salas ziemeļu galā var ņemties pa smiltīm.

Mangaļsala. Bildes un apraksts. Diezgan patālu no centra, brauciens aizņem gandrīz visu dienu, bet uz mola smuki. Lielākais ceļa gabals gan sanāca pa asfaltu. Pa ceļam vēl iemaldījos nūdistu pludmalē, yay.

Lucavsala. Bildes. Pavisam tuvu centram! Mazdārziņi, pļavas, ūdeņi. Tiltiņi. Izrādās, ka nav viena Lucavsala, tur ir vēl Jumpravsala un vēl X mazas saliņas.

Doles sala. Bildes. Patālu, un visa sala nemaz vēl nav izbraukāta, tikai sākuma gals. Braukšana pa HES uzbēruma malu bija lieliska – aizvējš, piesaulīte. Salā ir Daugavas muzejs un vieta piknikiem, un 200m tālāk Sergejs, kuram ir bufete.

Rumbulas lidlauks. Bildes. Ļoti jauks ir ceļš uz turieni pa Daugavas malu – grumbains asfaltēts celiņš, daudzstāvenes pavisam tuvu ūdenim, cilvēki uz soliņiem, gulbji ūdenī. Lidlaukam vienā pusē ir dažas lidmašīnas, otrā – dārziņi.

Tās tikai dažas vietas. Vēl var aizmīties uz jūru pie Bolderājas, bet uz turieni braukšana sanāk lielākoties pa lielo ceļu. Un vēl Biķernieku trase ar superīgajiem mežainajiem pakalniņiem pa vidam. Kopumā ņemot, labas riteņbraukšanas vietas var atrast, kartē meklējot zaļos pleķus – zaļā dabā vienmēr ir smuki skati un interesanti braukt.



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?