Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2007-03-28 18:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cibas draudzību monitors; cibā statistiku vāc Gemius

Man kārojās noskaidrot, kā īsti ir – vai kāds vispār lieto manu cibas draudzību monitoru. Pieliku klāt, lai viņš pieraksta ienākošos rss pieprasījumus, un tad es tagad, pusstundu vēlāk redzu:

Tā jau nav, ka galīgi neviens nelieto, vai ne. Domāju, kā viņu popularizēt un attīstīt. Pirmā ideja ir – ne jau visi lieto RSS lasītājus. Piedāvāt šo pašu pakalpojumu e-pasta formā. Kā arī piedāvāt “weekly digest” ar apkopojumiem – kādi jaunākie cibiņi parādījušies, kuri izdzēsušies, pie kuriem bijušas visvairāk villošanās (daudz draudzību izmaiņu).

Otra doma ir piedāvāt bannerveidīgas bildītes, kurās ierenderētas draudzību izmaiņas. Līdzīgi kā http://klab.lv/community/folding_at_home/ banneriem. Un tad tādu interesenti varētu integrēt savas cibas sānā vai kur nu patīk. Bet tur problēma ir, ka cibiņi varētu gribēt to banneri pielāgot lai labi iekļaujas kopējā lapas izskatā, bet to pielāgošanu taisīt ir ķēpa. Ideāli būtu, ja PHP mācētu ar CSS noformētu HTML gabaliņu norenderēt bildē. Tad banneri nebūtu jāzīmē ar PHP GD instrukcijām, to varētu noformēt HTML-ā. Bet viņš nemāk.

Tad es gāju vēlreiz pārliecināties, ka cibā nekādi nevar iemānīt savu JS kodu, un pamanīju interesantu lietu, ka katra cibas lapa satur statistikas vācēja Gemius kodu. Katru reizi, kad tu atver kādu cibas lapu, tev ij nemanot uz gemius.pl serveri aizskrien pieprasījums. Droši vien, ka nekā kaitīga tajā nav, bet interesanti ievērot, tās laikam būs Cibox aktivitātes.



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?