Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2007-03-28 19:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cibiņ! Draudzību izmaiņu RSS!

Es pūlos no sirds, lai viņus tumsoņas vestu pie gara skaidrības, un ko es saņemu pretī? Pliķi sejā! Nodirs citus blogerus un jūties pats varens.

Bet, kamēr viņi tur saitējas un pašapmierinās pa labi pa kreisi, es esmu uztaisījis jauku nieciņu tev, populārais cibiņ! Tas nieciņš ir RSS barotne, kas pavēstīs, kad kāds tevi ir piedraugojis vai atdraugojis. Es paredzu, ka šāda barotne varētu izrādīties ļoti noderīga tiem cibiņiem, kuriem ir daudzi draudzīgie. Ja tavā draugu sarakstā ir, teiksim 50 cibiņi, tad var būt grūti saprast, kurš kopš pēdējās skatīšanās nācis klāt, kurš pazudis. Nu un arī, ja ir tikai 10 draugi, ar šito barotni tev vairs nebūs katru dienu jāiet pārbaudīt, vai nav uzradies vienpadsmitais draugs, – šī ziņa “atnāks pie tevis”.

Un tā – kā tikt pie savas draudzību izmaiņu barotnes! Tās adrese veidojas šādi – http://cu.serveris.lv/ciba/tavs_lietotaja_vards. Piemēram, http://cu.serveris.lv/ciba/virginia_rabbit. Sākuma adrese ir visiem vienāda, un tālāk jāpieraksta savs lietotājvārds.

Dažas piezīmes par darbību. Ja tavam lietotājvārdam barotnē nekas nerādās, tad tas nozīmē, ka par tevi dati vēl nav ievākušies. Dati ievācas patlaban jau kādas 3 dienas un tātad šajās pēdējās 3 dienās neviens tevi nav piedraugojis vai atdraugojis. Ja tu pēkšņi sadomāsi izdzēsties, tad barotnē uzrādīsies, ka visi tavi draugi ir pārtraukuši ar tevi draudzību. Kad atdzēsīsies atpakaļ, visas draudzības atkal atjaunosies. Jaunie notikumi uzrādīsies ar max 1 diennakts novēlošanos.

Nezini, kas ir RSS? Nu tā kā no mēness nokritis! (vai nokritusi!) Te iekš kakao.lv var izlasīt. Kāpēc šo informāciju piedāvāt kā RSS barotni, nevis, piemēram, izsūtīt uz e-pastiem? Tur ir vairāki iemesli, ķēpīgāk un tā. Galvenais, ir šis: man pašam ir tā, ka mani ar laiku sāk tracināt puslīdz regulārie e-pasti no forumiem, listēm (“atgādinām, ka tu vēl arvien esi reģistrējies tur un tur un mums te viskautkas notiek!”). Puslīdz regulārām ziņām piemērotāks, manuprāt, ir RSS.

Gaidu atsauksmes un ierosinājumus!



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?