Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2004-01-03 13:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par klase.lv
Ievēroju, ka lapai klase.lv ir šāda interesanta īpašība - visi klašu galeriju attēli tiek glabāti vienā no ārpuses brīvi pieejamā mapē klase.lv/lv/kimg/ secīgi sanumurētas. Nav pilnīgi nekādas autorizācijas, jebkurš, pat nereģistrējies lietotājs var dabūt jebkuras galerijas jebkuru bildi.
Paliek gluži neomulīgi, ka ļoti privātās bildes, ko vēlējos parādīt tikai mīļajiem klasesbiedriem, patiesībā var dabūt redzēt jebkurš. Ļoti nepatīkami. BTW, līdzīga situācija ir arī ar vareno LUIS - studentu bildes var iegūt bez kādas autorizācijas, jāzin tikai faila vārds, ko veido personas kods un apliecības numurs. Par spīti atrunām, šī sistēma acīmredzami pārkāpj Fizisko personu datu aizsardzības likumu:
Fizisko personu datu aizsardzības likums, IV daļa, 25. panta 1. punkts:
Sistēmas pārziņa pienākums ir lietot nepieciešamos tehniskos un organizatoriskos līdzekļus, lai aizsargātu personas datus un novērstu nelikumīgu to apstrādi.

Diezin vai paredzamu failavārdu ģenerēšana un glabāšana publiski pieejamā katalogā būs īstais tehniskais līdzeklis, bet es jau esmu pamatīgi novirzījies no sākotnējās tēmas :).
Un, PS, bērni, nemēģiniet to mājās, jūs izmetīs no universitātes.



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?