Pēteris Caune, jaunumi ([info]cu) rakstīja,
@ 2006-07-02 21:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mangaļsalas mola iekarošana

Šorīt gudroju – kā lai saprātīgi izlieto šo dienu. Un tapa lemts braukt ar riteni. Uz kurieni braukt? Mani interesēja atrast jūru arī ne-pārdaugavas pusē, tāpēc sākumā skatījos uz Vecāķiem. Bet, skatot to apvidu iekš Google Maps, dikti sakārojās tikt līdz molam Mangaļsalā, un tas tad tika nosprausts par galveno mērķi.

Lielā maldīšanās

Šodien ārā dikti saulains, tāpēc savu ceļu iekrāsoju dzeltenu!

Kārtīgi paēdu, aiznesu mazgāties drēbes, izkravāju liekās lietas no fotoaparāta somas, izpētīju kartes, un pulksten divos izripoju no savām kojām. Līdz Mīlgrāvim tiku ātri un labi, bet tālāk aizmaldījos – Kalngalē man bija lieli brīnumi, ka esmu Kalngalē nevis Vecāķos. Tur par laimi bija informācijas stends ar karti, citādi būtu, kas zin, aizbraucis uz Carnikavu.

Nolēmu braukt gar jūras krastu uz Vecāķiem. Līdz jūrai tikt grūti – mašīnu rindas abās ceļmalās, blīvi, pēc starojuma izslāpuši cilvēku pūļi. Gar jūras krastu braucās labi. Nobrīnījos par vienu pilnīgi pliku vīriņu, bet, drīz vien, apkārt pliki bija visi visi. Braucu un uz ceļu nemaz neskatījos :) Vecāķos maldīšanās turpinājās – nezināju, kur jānogriežas uz Mangaļsalu un aizripoju līdz pašam Vecmīlgrāvim. Tur nonācis, apskatīju karti telefonā un braucu atpakaļ. Braucot ar vienu roku un sakoncentrējis uzmanību uz telefona ekrānu, gandrīz ieskrēju vienā mašīnā. Pagrieziens atradās un tālāk jau gāja gludi. Varenas smiltis Mangaļsalas vidienē. Mazs veikaliņš ar nosaukumu “Miniveikals”. Jauks, asfaltēts celiņš līdz pat pašam molam. Nu un atpakaļ jau ceļš skaidrs.

Atgriezos kojās sešos – apaļas četras stundas. Ieliku drēbes žāvēties un pats uz remdenu dušu. Mazā attālumskaitītāj-kompīša man patlaban nav. Benno’s Map Tools man izrēķināja, ka nobraukts esot 71km. Bet es tajā maršrutā visus līkumus un mazos strupceļus neiezīmēju, tā ka, man liekas, īstenībā ir vairāk.

Jauki tur, molā. Būs kādreiz jābrauc atkal. Visubeidzot, bildītes!

PS. Bilde no mana iepriekšējā jūras apmeklējuma.



Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?