302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
Atradu, pēc atmiņas mēģinot rekonstruēt, kurā laikā mēs varētu būt par šo tēmu dirsušies debatējuši: http://klab.lv/users/hedera/290484.html?thread=1158068#t1158068

Tam, ka Dr. Vatsona izteikumi ir nekorekti detaļās, es pilnīgi piekrītu, aptuveni tevis uzskaitīto iemeslu dēļ, taču par to, vai tie ir nekorekti vispārībā ("IQ būtiski atšķiras subpopulāciju starpā"), esošās evidences gaismā pagaidām ir pāragri spriest (kur arī iezīmējas galvenā atšķirība starp šīm hipotēzēm un homeopātiju). Savukārt tam, ka tie ir politiski nekorekti un skar sociālpolitiski sensitīvas tēmas, IMO vispār nevajadzētu būt faktoram, katrā ziņā ne ar tik radikālām sekām, kā nopelniem bagāta akadēmiķa un viena no konkrētās jomas pīlāriem "deplatformēšanas" un visaptveroša ostracisma.

Par vakcīnām un homeopātiju zinātne ir, beyond reasonable doubt, teikusi pēdējo vārdu. Par šo tēmu – visticamāk, pat ne tuvu. Vajadzētu ļaut turpināt izziņas un izteiksmes brīvību un tad pamazām skatīties, vai un ko ienākošā evidence saka par rasistiem un viņu uzskatiem.

Mani divi centi, at any rate.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?