krishjaanis2 ([info]krishjaanis2) rakstīja,
Ak, jel, jums tiešām ir tik ļoti lielos sīkumos jāiebrauc savas nezināšanas, spītības un anahronisma dēļ.
Šeit sīkāk par Luteru un raganām - https://www.luther2017.de/en/wiki/martin-luther-and-the-witches/kai-lehmann-martin-luther-firmly-believed-in-witches/

Varbūt viņi bija kristieši, kas to lai zina, es neesmu Dievs, lai ielūkotos viņu sirdīs un zinātu, vai viņi ticēja Jēzum Kristum kā personīgjam pestītājam. Tu varbūt brīnīsies, bet cilvēki tiešām var būt kristīti - tātad formāli kristieši - un pastrādāt veselu lērumu nekristīgu lietu. Cilvēks tāpat var būt arī racionālais humānists, un tik un tā dažbrīd pastrādāt kaudzēm nehumānu un iracionālu aktu. Tā notiek, neviens cilvēks nav pilnīgs.

Par Kalvinu nezinu, viņam bija viena daļa nekristīgu uzskatu, bet ja viņš ticēja Jēzum un nožēloja savus grēkus uz nāves gultas, tad, cerams, viņš nomira kā kristietis un tika uzņemts Viņa svēto godībā. Līdzīgi ar Luteru - Luters jau nenoliedza, ka ir grēcīgs un samaitāts cilvēks, kam pēc nāves par savām kļūdām, iespējams, nāksies atbildēt Dieva Sogā krēsla priekšā. Tam visam nav nozīmes, tā ir viņu lieta un viņu dzīve, par ko jādod norēķins. Runa gluži vienkārši ir par to, vai raganu dedzināšana ir kristīga prakse, un jebkurš kaut cik jauno derību lasījis indivīds pateiks, ka nē. Ja ragana ar savām burvestībām pastrādā kādu noziegumu, tad viņa jātiesa laicīgajām varām tāpat, kā to dara jebkuras citas kaitniecības gadījumā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?