krishjaanis2 ([info]krishjaanis2) rakstīja,
Es nesaprotu, ko nozīmē "reliģiski motivēts naids pret ebrejiem". Kas šeit tiek domāts ar ebrejiem? Reliģiskā vai etniska grupa? Un ko vispār nozīmē "naids pret ebrejiem"? Pasaulē ir ļoti daudz anticionistu, taču naids pret ebreju valsts iespējamību un politiku vienlaikus ir arī naids pret ebrejiem, taču reti kurš piesienās Izraēlas valsts kritiķu un anticionistu antisemītiskajām (saskaņā ar standartdefinīciju) nosliecēm un apakštoņiem.

Ja kaut kur korānā ir rakstīts, ka ebreji jāvajā un jānomētā ar akmeņiem, tas varbūt ir reliģiski motivēts naids pret ebrejiem. Taču bībelē, jaunajā derībā nav nekā tāda, gluži pretēji, un Luters uz to norāda agrīnajā posmā. Vēlāk viņš, acīmredzot, maina domas un atkāpjas no kristietības, aicinot ar valsts varu vajāt noteiktas reliģijas pārstāvjus. Un es joprojām nesaprotu, kāds tam sakars ar antisemītismu. Tas drīzāk ir karojošs antijūdaisms, nevis antisemītisms, līdzīgi kā Francijā tolaik bija karojošs anti-protestantisms (sk. Bērtuļa nakti).

Redzi, es vienkārši esmu uzmanīgs ar vārdiem, jo vairumam manu intelektuālo autoritāšu un ļaužu, kurus lasu, tādā un citādā formā dažādos laikos ir piedēvēts antisemītisms kā kaut kāda mistiska stigma vai neizdzēšams traips, tāpēc esmu gatavs uzdot jautājumus par katru atsevišķo gadījumu un apsūdzību. Man nav nekādu aklu autoritāšu starp cilvēkiem, kam sekot, tai skaitā antisemītisma jautājumos, atšķirībā no tevis, es domāju pats ar savu galvu un uz dažādiem "antisemītisma ekspertiem" skatos ar aizdomām.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?