krishjaanis2 ([info]krishjaanis2) rakstīja,
Kādām pretrunām, ko tu tur murgo. Tev tiešām nešķiet, ka visu konfesiju vadošie teologi jau sen nav snieguši kādas rakstos balstītas atbildes uz to, kas tev izsauc tādu apbrīnu? Jo šobrīd tu tikai izrādi apbrīnu un "pretrunas" par kristietības un jūdaisma fundamentiem, kuri neskaitāmas reizes neskaitāmās variācijās jau sen ir aplūkoti un atbildēti, man vienkārši slinkums rakstīt visu garo stāstu ar visām rakstu vietu atsaucēm un teologu komentāriem. Lai gan, jāatzīst, psiholoģiskā sajūta no jauna atklājot divriteni tiešām var būt patīkama. Tas nekas, ka uz visiem šiem jautājumiem un iebildēm - kas visbiežāk tiešām rodas no neticības un spītības - atbildēts ir jau sen un izsmeļoši.

Uz tavu apbrīnojami atklāto pretrunu Pāvils atbild vienkārši: "Jo daudz ir aicināto, bet maz izredzēto." Man ar šādu izteikumu pietiek, manuprāt, diezgan skaidrs, bet spītīgie jau gadsimtiem uz to reaģējot raksta komentāru komentārus, ar kuriem iepazīties, protams, arī tev nav liegts. Luterāņu nostāja šajā jautājumā ir diezgan skaidri izklāstīta Vienprātības grāmatas sadāļās par brīvo gribu un predestināciju - ja nav slinkums, vari droši iepazīties.

Un jā, piemēram, kalvinisti saka, ka Dievs tiešām jau pirms radīšanas bija/ir nolēmis, kuri tiks izredzēti un kuri nolemti mūžīgai pazudināšanai. Luterāņi saka, ka tā ir cietsirdīga un rakstos nepamatota, vairāk aristoteliskā loģikā balstīta doma.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?