krishjaanis2 ([info]krishjaanis2) rakstīja,
Es vēl neko neesmu teicis par vēsturi kā zinātni, vienkārši teicu, ka ticu tam, ka Cēzars tajā un tajā gadā pārgājis Rubikonu un šim notikumam bijušas tādas un tādas sekas tālajā Romas vēsturē. Protams, pētnieki var visādi strīdēties un mēģināt pierādīt vai atspēkot visu kaut ko, arī Cēzaru un Rubikonu.
Jēzus, cik zināms, nav nekāda pārdabiska dabas parādība, bet gan cilvēks, kas 1. gs. sludinājis Jūdējā un Samarijā un teicis, ka ir Dieva dēls, kā arī šo to darījis un, cik no esošajiem avotiem var noprast, miris nesmukā nāvē. Tālāk vieni avoti saka, ka Jēzus augšāmcēlās no mirušajiem, citi saka, ka nē. Es piekrītu un ticu tiem, kuri saka, ka Jēzus augšāmcēlās no mirušajiem.

Ko nozīmē "ikviens var pārbaudīt"? Pagaidām mums nav laika mašīnas, neviens nevar "pārbaudīt", vai Cēzars pārgāja Rubikonu.

Vēlreiz - raganām nav "jātic", gan šodien, gan visos laikos ir zināms, ka ir cilvēki, kas saukti dažādos vārdos par vārdotājiem, burvjiem raganām, zintniekiem, dziedniekiem, pūšļotājiem, šamaņiem, zāļu vīriņiem vai sieviņām utml. Tam nav "jātic", tas ir fakts.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?