cosmo ([info]cosmo) rakstīja,
@ 2004-06-28 17:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:daft punk

zin ko, man liekas, es te varētu nedaudz iesprūst tai Padomē...
jo:
pirmkārt, ir skaidrs, ka tādas naudiņas man neviens tuvākajā laikā privātajā sektorā nemaksās (LV pavisam nespīd), vismaz par to, ko es pašreiz zinu un protu. un ir tikpat skaidrs, ka uz mazākām naudiņām pāriet ir ļoti grūti (LV gadījumā - uz daaudz mazākām naudiņām - pavisam grūti).
otrkārt, pašreizējā amatā es arī negūstu nekādu konkrētu profesionālo pieredzi, ar ko es varētu iet privātajā darba tirgū (ja neskaita kādus ar ES saistītus jautājumus). un pie tam, ja es tūliņ dabūs to beztermiņa līgumu (pēc pāris nedēļām zinās), tad nekas cits neatliks, kā taisīt karjeru tepat ES institūcijās...
tomēr jācer, ka pavisam drīz radīsies iespēja pāriet uz kādu interesantāku amatu, kur var nedaudz nopietnāk izmantot savu intelektu...
lai ieņemtu kādu nopietno amatu gan laikam vajag maģistra grādu (cerams, ka martā man jau tāds būs) un vajag zināt franču valodu, ko es ceru sākt rudenī mācīties (tad laikam būs bezmaksas kursi)..

no vienas puses šitā "iesprūšanas" fakta apjēgšana bij diezgan nepatīkama, jo kaukā laikam nebiju domājis te palikt TIK ilgi. acīmredzot, biju klusībā cerējis, ka varbūt pēc dažiem gadiņiem radīsies laba iespēja atgriezties Latvijā...
anyway, dzīvosim, redzēsim.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tarantulz
2004-06-28 19:56 (saite)
Ūja!
Nu ok, gadiņu vai divus Briseļmiestā pastrādāties i forš, tur naudiņas pakrāt, pieredzīti ar drusku... Bet pavisam palikt... Vot tas nu man gan galīg neliekās vairs forš.
Aber par tiem nopietnajiem amatiem - neba jau nu viņiem akurāt tādi nopietnie letiņi tūliņ masveidā būs vajadzīgi, tulkošanas pakalpojumi vienkārši ir tāda nozare, kur vajag tikpat daudz kā citiem un tūlīt. Turklāt arī mums te ministrijās sēž biedrīši ar afigennākajiem CV, un tos jau nu būs grūti ar to pieredzi un maģistra grādu izkonkurēt uz tām nopietnajām vietām. Nu reāli tais pašos lengvidž sēvisos Tu noteikti varētu pakāpties, bet vai Tu to vispār gribi? Ja jau būs tur tik ilgi nostrādāts, dikti grūti būs pārorientēties uz citu nozari.
Bez tam, kā tur i, Tev tač tās sākotnējās uzturēšanās papildnaudas pēc gada beidzās? Tad atkal tās naudas nemaz nav tik dižas, lai būtu tik grūti uz LV atpakaļ pārvākties...

Kā vispābā ar I.? Šamā jau kravājās vai kā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cosmo
2004-06-29 11:23 (saite)
nē nu pavisam jau es te toč nedomā palikt. tikai drošvien tie nebūs 2 vai 3 gadiņi. nu nezinu....
un lengvidžsēvisi mani galīgi neinteresē.
es bij domājs varbūt vēlāk varēt mēģināt kautko pa kādu ekonomikas, tirgus aizsardzības or smth, mārketinga vai kādu tml. tēmu.. tas man tā kā interesētu un to es ar varbūt daudzmaz varētu rubīt.. konkursos piedalīties jau man neviens neliedz..
un es domā, ka man, iespējams, tā konkurence ar LV ierēdnīšiem nebūs tik bezcerīga, jo es jau būs te ES oficiālis ar beztermiņa līgumu utt. un es varēs piedalīties visādos iekšējos konkursos, kas LV ierēdnīšiem tā kā drošvien nebūs pieejami. nu tādos atklātos konkursos.. tur Tev taisnība, es, protams, neko konkurēt nevaru...
nu pēc gada man būs nevis 3.5, bet vairs tikai 3 naudiņas. tā starpība nav tomēr tik liela.
un I. šo 7dien būs te un nedēļu te padzīvosies. būs viņai intervija un pārbaudes darbiņš. domāju (un protams ļoti ceru), ka vaidzētu viņai te tikt...
nu un tad jau būs vēl trakāk.. ja mums pa abiem būs kādas 7-8 naudiņas.. vienīg viņai akal tas līgums būs terminētais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tarantulz
2004-06-29 12:54 (saite)
Mārketinga? :) EP mēdz izvērst mārketinga kampaņas vai kā? :))
Ar iekšējo tirgu, treidmarkiem utml. lietām jau tā kā padome nenodarbojas, ne? Priekš tam i tas OHIMs...
Kā i, tādi iekšējie konkursi tur populāri, ja?
Mja, 3 arī nemaz nav tik slikti, jā :))

Inesei nav iespējas uz to neterminēto tikt, ne? Tā Luksemburgā tak bij cita padarīšana, EK laikam, moš var Padomē?

Aber uz to Elisas tantu es ir riktīgi nikns. Publicē pilnīgu h**ņu OV, sūta tulkojumus uz vietējiem LV kantorīšiem, ko tāpat vispirms man piedāvā, bet pēc tam būs spiesti vaļerām atdot, un tai pašā laikā d**š par rikuairmentiem... Ekh, dzīve ir netaisna :)

Klau, nu bet tad sanāk gan, ka gribi pavisam palikt... Ko tad vēl, ja jau tādi plāni...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cosmo
2004-06-29 15:39 (saite)
nu kā, ir tak visādas regulas utt. arī ar mārketingu saistītas, kas kādam ir jāizstrādā...
nē nu es vēl neko konkrētu nezinu par tiem konkursiem, tikai tik, cik man te kolēģi stāstījuš, ka ir tādi iekšējie konkursi, un, ja tu esi jau tas oficiālis, ta tev tas konkurss i stipri vieglāks nekā, ja tu no ārpuses gribētu tikt uz to amatu. bet nu to jau pēc kāda gadiņa ātrākais drošvien varēs sākt domāt.
un es jau neesmu teicis, ka gribu visu laiku Padomē palikt. es būšu izturējis lielo ES konkursu (nevis Padomes) un mierīgi varēšu pāriet uz jebkuru citu ES iestādi (tā vismaz man domāt).
un vispā pa šito taga nav jēgas te ņemties un filozofēt... es tik nedaudz iepukstējās par to iesprūšanu... dzīvos un redzēs, kas kā būs.
nu In. jau arī nāks uz Briseli, uz Padomi nevis Komisiju Luxemburgā..
un uz to neterminēto taga tikt nevar. jāgaida, kad atkal būs tas lielais konkurss izsludināts epso. šie solijās, ka noteikti drīzumā tādam vajadzētu būt. bez tā konkursa (kas velkas gadu) neterminēto līgum nevar nekādi dabūt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?