copypasta ([info]copypasta) rakstīja,
@ 2012-06-08 00:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par tūkstošgadu reihu

izskatās, ka šodien valstiskā mērogā tika rīkota izteiksmīga anti-pašnāvības kampaņa (antipropaganda, defamācija) - mediju demonstrācija par to, kā tas ir - tikt vilciena notriektam + Vanšu tilts - atgādinot miermīlīgajiem, uztrauktajiem vai svārstīgajiem pilsoņiem, ka valsts ir vienīgais, kam var piederēt monopoltiesības uz nāvi. sak' - neuzdrošinieties, tas nav smuki un pieklājīgi, "veseli cilvēki tā nedara" (lai nodotu spēcīgāku - šabloniskāku, klišejiskāku, līdz ar to ierindas proletariātam vieglāk saprotamāku vēstījumu, Vanšu tilta kungam OBLIGĀTI vajadzēja sludināt Jēzus vārdu, reliģiju vienādojot ar neprātu un apmātību - redz, cik tālu var novest cilvēku ticība, utt, un cilvēki tik viegli uz to iekrīt) . varbūt vēlāk kaut kur medijos netieši uzpeldēs arī video, kā jaunskungs nolecis un aizķeroties, nē, pat pārraujot (! re, kāds patoss !) trolejbusa vadus (kārtējais cinemātiskais, pievienotās vērtības aranžētais - horeogrāfiskais elements, lai spektākļa vērotājs vēl vairāk nošķobītos) sašķīdis pret zemi, smadzenēm izbirstot pār ugunsdzēsēju nopulēto zābaku purngaliem. kārtējā reliģiskā reference (ja neskaita rel. izmantošanu akta marginalizācijai, teātralizēšanai, vulgarizēšanai, vieglāk sadalot faktu "sliktajos" un "labajos") - fanāts, kas sludinājis, par savu darbu taču nonāks ellē. šādi mesidžs aiziet arī līdz jūtīgākai un sentimentālākai auditorijai daļai.

pieķēru, reih ! es tikai turpinu iestāties par cilvēka personīgajām tiesībām un pašnoteikšanos attiecībā uz savu nāves brīdi un veidu. interesanti, vai valsts institūts sāktu brukt vai reformēties, ja cilvēki beidzot brīvi un neviena nenosodīti drīkstētu kā pieaugušas un saprātīgas, lemtspējīgas būtnes arī - ja vajag - atteikties no dzīves. stoicismā tas taču neradīja problēmas, japāņiem vēl jo vairāk. tā un tikai tā ir veselīga attieksme pret dzīvi un nāvi.

(kā nākošo uzskates materiālu gribēju ielikt visai "episkā" rakstura lēciena mirkļa bildi, bet reihs mani laikam atkodis, neļauj to šeit darīt, tāpēc ielikšu šo)


(ↄ) [info]skaudri


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?