Nosferatu

« previous entry | next entry »
Jan. 9., 2017 | 04:32 pm

Noskatījos šo 1922. oriģinālo vampīrfilmu. Vēl pirms pāris gadiem tas nebūtu noticis, man riebās vecas filmas gandrīz tikpat ļoti kā ne-dēmoniskā kristietības puse mākslā. Bet šķiet apnikums, kas iestājies, pārēdoties konvencionālo, dara savu. Skatījos to kā sava laika kultūrpieminekli, kā kaut ko, ko nevar salīdzināt ar mūsdienu darbiem, bet kuri stāv uz šīs filmas pleciem. Naivums gan šajā filmā ir daudz. It kā jau gaidīts, bet viegli kaitinošs tik un tā. Kopsummā gan man pat patika. Dažādu mūsdienās atstrādāto it kā baiso momentu un triku trūkums ir patīkami atsvaidzinošs, liekot mūsos mītošās bailes apzināties skaudrāk un patiesāk. Beigas gan man gribētos sliktas. Tēlu pliekanība lika vēlēties tos ziedot, ļaunuma nolemtības sajūtas vārdā.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {4}

ctulhu

(bez virsraksta)

from: [info]ctulhu
date: Jan. 9., 2017 - 05:44 pm
Link

Kāpēc sliktas beigas?

Atbildēt | Diskusija


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Jan. 9., 2017 - 06:00 pm
Link

Reizēm ir vēlme, lai galvenie varoņi gūst laimi un reizēm, lai paliek tikai slikto beigu pēcgarša. Šoreiz man gribējās pēdējo. Galvenie tēli bija mani bija tikai kaitinājuši un sliktās beigas būtu papildinājušas to neapturamā ļaunuma sajūtu, kura veidoja garšīgākos momentus filmā.

Atbildēt | Iepriekšējais


tethys_

(bez virsraksta)

from: [info]tethys_
date: Jan. 9., 2017 - 08:55 pm
Link

Es pirms pāris nedēļām tieši domāju, ka jāpaskatās vecās vampīrfilmas. Taisos sākt ar Drakulu ar Bēlu Legosi.

Atbildēt | Diskusija


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Jan. 9., 2017 - 09:20 pm
Link

Es ieteiktu sākt ar šo, kā pašu atzītāko un pirmo. Nosferatu arī tika uzņemts pēc Drakulas motīviem, tikai pārsaukts, jo režisors nevēlējās maksāt Stokera atraitnei. Beigās gan tāpat nācās un vēl viņa gandrīz iznīcināja visas šīs filmas kopijas. Lugoši filma man tagad ir nākošā sarakstā.

Atbildēt | Iepriekšējais