...

« previous entry | next entry »
Dec. 8., 2022 | 01:52 pm

Tad nu varam laimē diet (vēlams tautas tērpā, vai vismaz ar prievīti apsietu), jo no Doždj beidzot esam tikuši vaļā. Bija pāris balsis kuram šis lēmums nepatika, bet tā jau mūsu "piektā kolonna". Pats Doždj - imperiālisti. Kas vispār ir interesants vārds, jo pirms tam populāri bija saukt par putinistiem un kremliniem tos krievus un arī latviešus ar pretēji politiskiem uzskatiem. Bet tā kā Doždj ir pret Putinu, tad vismaz var piekabināt šo vārdu. Kāpēc? Jo krievs paliek krievs. Varbūt pēc pārdesmit gadiem būs interesanti atskatīties uz šo laika periodu un atcerēties ka šis un līdzīgi izteicieni skaitījās pilnīgi sociāli akceptējami. Piemēram, izlasīt jebkurā diskusijā pārdomas, ka visus krievvalodīgos derētu izsūtīt diez vai kādu pārsteigs. Un arī īpašu pretsparu tam nekur nesanāks lasīt un to es zinu, jo šāds komentārs parādās pie katra ieraksta tviterī par jebkuru ar krievvalodīgajiem saistītu tēmu. Šādu izteicienu mētāšana un reizē pilnīgas paklausības pieprasīšana no krievvalodīgajiem ir lietas, kas iet roku rokā un nez kāpēc mulsumu neizraisa. Beigu galā mēs esam maza, rusofobiska valstiņa un, lai arī mēs gribētu, lai mūs uz starptautiskās skatuves redz citādāk ar katru savu darbību mēs atstājam tikai šo vienu asociāciju.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {58}

chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Dec. 8., 2022 - 07:28 pm
Link

Es saprotu, ka Tev nepatīk realitāte kurā ir cilvēki Tev apkārt sarunājas krievu valodā un mēdz Tev tajā atbildēt, bet viņiem ir tiesības to darīt, viņi var runāt kādā valodā vien vēlas. Tas nenozīmē, ka viņi ir slikti vai problemātiski. Un viņi pat var pateikt Tev zdrasķe un Tu pateikt labdien un turpināt dzīvot viens otru ignorējot kā jau kaimiņiem pieklājas. Tips, kurš uzskata, ka pārdevēja ir naciste ir vienkārši idiots parastais, kas vispār ir diezgan izplatīta slimība.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


extranjero

(bez virsraksta)

from: [info]extranjero
date: Dec. 9., 2022 - 06:34 am
Link

Domāju, ka nav tik vienkārši. Šveicē var nedot pilsonību imigrantiem, ja viņi nav iekļāvušies kopienas dzīvē. Bija pat skandalozs gadījums, kad atteica pilsonību veģetārietei vai kaut kā tamlīdzīgi.

Runāt vienmēr krieviski ar kaimiņiem, kas tevi uzrunā latviski, ir nedaudz rupji, pat antisociāli. Tā ir problēma, kuru nevaram atstāt bez ievērības.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Dec. 11., 2022 - 03:06 am
Link

Cilvēks atbild kā viņš vēlas, kāda Tev vēl problēma. Tā nu ir sanācis, ka ne šeit ne Šveicē par to vēl pilsonību neatņem un Tu arī vari būt cik vien antisociāls cik vien vēlies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


extranjero

(bez virsraksta)

from: [info]extranjero
date: Dec. 11., 2022 - 06:35 am
Link

Nu paga, tu jau sāc atbalstīt antisociālu rīcību?

Nē, es nevēlos Latvijā antisociālu rīcību no cilvēkiem. Arī ne to, ka cilvēki ir rupji attiecībām, nevis viens otram palīdz, bet ignorē vai vēl sliktāk, kliedz virsū. Es to uzskatu par vienu no galvenajām problēmām Latvijā, ko nevar atstāt nemainīgu.

Ņem vērā, ka šis nav personīgi par kādu, bet kā kopējā attieksme tā ir ļoti nopietna problēma Latvijā, kas ir jārisina.

Atbildēt | Iepriekšējais


chrono

(bez virsraksta)

from: [info]chrono
date: Dec. 11., 2022 - 01:18 pm
Link

Pirmkārt es neuzskatu, ka ja divi cilvēki sasveicinās katrs savā valodā tad viens no tiem ir automātiski antisociāls (jo runa nebija sarunāšanos, bet tikai sasveicināšanos). Es ne atbalstu, ne neatbalstu to, man tas šķiet sīkums un pacelt to kā problēmu šķiet smieklīgi. Kopsummā es piekrītu, ka latvieši ir antisociālāki nekā vidējais Eiropas valsts iedzīvotājs (neatkarīgi no viņu pirmās valodas), bet attieksme "krievi slikti", kas bija manis uzstādītā problēma to noteikti nepalīdzēs uzlabot.

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]divas_zosis
date: Dec. 9., 2022 - 08:44 pm
Link

Es domāju, ka Tu vienkārši gvelz muļķības.

Atbildēt | Iepriekšējais