chitta ([info]chitta) rakstīja,
@ 2007-02-28 20:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pasaule?
man zheel, ka izgudroti sakaru liidzeklji. man patiik dziivot. es miilu dziivi. es miilu to, kam vajadzeetu buut man apkaart - how to say - neskartu dabu? taas nepietiek. ja nebuutu interneta, viss buutu daudz vienkaarshaak... tad es neuzzinaatu, ka izsiikst dzeramais uudens. ka ledaaji kuust. ka neaptveramaa aatrumaa noris neizbeegama Zemes atmosfeeras sasilshana, kuras turpmaakaa progresija nez kaapeec padariita atkariiga no paaris 'augsta ranga cilveekiem'.
ja nebuutu sakaru liidzeklju, es neuzinaatu, ka izmirst putni. zivis. kukainji. abinieki. dziivnieki. visur pasaulee - Amerikaa, Eiraazijaa... Latvijaa.
es neuzzinaatu, ka veel viena afrikaanju cilts sviniigi apvilkusi T-kreklus ar Coca-cola logo.
ja nebuutu sakaru liidzeklju, varbuut nebuutu bijis/nenotiktu tik pamatiigs tehnikas progress.
jau sen esmu klusiibaa domaajusi par to, ka visi pasaules kari bijushi taadi nelieli
'cilveeces patiiriitaaji'. futuuristi to formuleejushi shaadi: 'karsh ir vieniigaa pasaules higieena'. agraak shiis higieenas lomu pildiija arii lielaas slimiibas.. kas uz laiku pazuda liidz ar zinaatnes attiistiibu. tagad ir klaat jaunas slimiibas. jauni kari. man bija nedaudz bail to teikt. bet tas laikam neko nemaina. 'modernais' cilveeks ir izniicinaajis visu. arii pats sevi, jau sen, tikai veel to neapzinaas. zinaatnee nosliikst kaa azartspeelju zaalee.
domaajot par naakotni, nezinu, kaa un kur dziivos mani beerni. un vinju beerni.
vai mums ir tiesiibas radiit beernus - beernus, kam reaali nebuus, kaa dziivot? beernus, kas, iespeejams, veel vairaak pietuvinaas Zemes bojaaeju? beernus, kam buus vienaldziiga Zeme, daba? kas uzskatiis, ka daba radiita vinju eertiibaam? domaaju, ka ne. kaut arii vinjus ljoti, ljoti gribaas. vismaz man.
vienaldziiba ir muusdienu pasaules saals. atbilstiiba ir pipari. kaut kadaa garshviela. maaksliiga ziida maisinjaa par 340 eiro.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?