Pasha Lieldienām
Nospiests no CALIS.lv
Īstā Lieldienu pasha. Darbs ~ 2 stundām garantēts
1 kg biezpiena
5 olas
200 g sviesta
200 g salda krējuma
200 g cukura
200 g rozīņu
20 saldo mandeļu
1 citrona miziņa
½ standziņas vaniļas (tagad var nopirkt garšvielu veikalos, tiešām atšķiras no sintētiskā)
apelsīnu sukādes
Biezpienu izrīvē caur sietu, ieliek katliņā, pieliek saldi krējumu, sviestu, olas, pierīvē citrona miziņu.
Uz uguns visu laiku maisot karsē līdz vārīšanai (vārīties nedrīkst!).
Noņem no uguns, maisot dzesē.
Aukstai masai pieliek cukuru, nomazgātas, dvielī nosusinātas rozīnes, vaniļas sēkliņas, noplaucētas, smalki sakapātas mandeles, sagrieztas sukādes. Visu labi izjauc.
Pashas formā izklāj noplaucētu marli (lai nav aptiekas smaka), saliek masu, aiztaisa ciet, uzliek slogu. Pēc divām dienām, ņem ārā un liek Lieldienu galdā goda vietā.
P.P.S. Senos laikos šo pashu dekorēja ar vaniļas sviestu