« previous entry | next entry »
Mar. 28., 2010 | 08:15 pm
Viss sākās ar filmu (saite uz filmu), kur paralēli tam, kādus šausmīgus, briesmīgus ceļus līdz veikalam mērojusi gaļa, diezgan daudz pieskārās modificētās kukurūzas un sojas tēmai. Sapratu - no modificētajām kukurūzām un sojām vajadzētu izvairīties, neskatoties uz to, ka ap 80% lielveikalu plauktus pildošo produktu satur kādus modificētas sojas vai kukurūzas produktus. Aizgāju līdz ledusskapim, jep, pat jogurta sastāvā ir modificēta kukurūzas ciete. Tad nu izdomāju - turpmāk jogurtu gatavošu pati.
Aizbraucu uz Hanumanu pēc piena, uz Daugavas produktu veikalu pēc jogurta baktēriju kultūrai, un apņēmības pilna iemitinājos virtuvē.
Pirmkārt, secināju, ka ar pienu esmu pārcentusies un pirmajai rezei ar litru jogurta pietiks, tāpēc no pārējā piena uzgatavoju panīru, kas top līdzīgi kā biezpiens, vienīgi pienu neraudzējot, bet vārošam piejaucot kādu skābpiena produktu vai citrona sulu, lai pienu ātri sakupinātu. Tad izkāš, noskalo aukstā ūdenī, paliek zem sloga, un drīz vien ir gatavs cietais siers, līdzīgs Talsu ritulim vai Lapzemes sieram. Lieliski garšo, ja maliņas apmērcē garšvielās un apcep.
Par jogurtu salasījos, ka baktērijas vislabāk vairojas 43 grādu temperatūrā, tad nu uzvārīju pienu, atdzesēju līdz tiem apmēram 43 grādiem, iejaucu kultūru, salēju traukā, iesaiņoju ziemas mētelī un noliku uz radiatora. Pēc 6..8 stundām teorētiski vajadzētu būt jogurtam. Rīt redzēs, kas sanācis.
Pārējo kultūras materiālu atjaucu ar ūdeni, pieliku ķimenes, saputoju un nolietoju kā izcili labu padzērienu.
Aizbraucu uz Hanumanu pēc piena, uz Daugavas produktu veikalu pēc jogurta baktēriju kultūrai, un apņēmības pilna iemitinājos virtuvē.
Pirmkārt, secināju, ka ar pienu esmu pārcentusies un pirmajai rezei ar litru jogurta pietiks, tāpēc no pārējā piena uzgatavoju panīru, kas top līdzīgi kā biezpiens, vienīgi pienu neraudzējot, bet vārošam piejaucot kādu skābpiena produktu vai citrona sulu, lai pienu ātri sakupinātu. Tad izkāš, noskalo aukstā ūdenī, paliek zem sloga, un drīz vien ir gatavs cietais siers, līdzīgs Talsu ritulim vai Lapzemes sieram. Lieliski garšo, ja maliņas apmērcē garšvielās un apcep.
Par jogurtu salasījos, ka baktērijas vislabāk vairojas 43 grādu temperatūrā, tad nu uzvārīju pienu, atdzesēju līdz tiem apmēram 43 grādiem, iejaucu kultūru, salēju traukā, iesaiņoju ziemas mētelī un noliku uz radiatora. Pēc 6..8 stundām teorētiski vajadzētu būt jogurtam. Rīt redzēs, kas sanācis.
Pārējo kultūras materiālu atjaucu ar ūdeni, pieliku ķimenes, saputoju un nolietoju kā izcili labu padzērienu.
from: sita
date: Mar. 28., 2010 - 09:07 pm
Link
Atbildēt | Diskusija
from: burunduks
date: Mar. 28., 2010 - 09:16 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: sita
date: Mar. 28., 2010 - 09:19 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: burunduks
date: Mar. 29., 2010 - 07:33 am
Link
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: sita
date: Mar. 29., 2010 - 01:22 pm
Link
Atbildēt | Iepriekšējais
from: hessin
date: Mar. 28., 2010 - 09:28 pm
Link
Un otrs variants ir tie paši Daugavas jogurti.
Man ar plānā ir kādreiz pamēģināt uztaisīt pašai.
Atbildēt | Diskusija
from: burunduks
date: Mar. 28., 2010 - 09:55 pm
Link
Starp citu, tikai šodien pamanīju, ka Daugavas produktus var iegādāties arī lejamos uz svara (jogurtus un krējumu vismaz). Patīkami.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: hessin
date: Mar. 29., 2010 - 02:01 am
Link
Un Daugava ir forša, ka viņai tagad visās malās tie veikaliņi. Pat vairs nesanāk tik dārgi kā treknajos gados ar lielveikala uzcenojumu.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: burunduks
date: Mar. 29., 2010 - 07:35 am
Link
Atbildēt | Iepriekšējais
from: panacea
date: Mar. 28., 2010 - 11:56 pm
Link
paralēli pieliku otrā glāze jogurta kapsulu saturu, a tur nekas nesanāca - varbūt būtu vajadzējis sildīt.
Atbildēt | Diskusija
from: hessin
date: Mar. 29., 2010 - 02:01 am
Link
Atbildēt | Iepriekšējais
from: burunduks
date: Mar. 29., 2010 - 07:37 am
Link
Bet ar cita jogurta kultūru vienā naktī saaug labu labais.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: anonīmiķis
date: Maijs. 2., 2010 - 03:48 pm
Link
Atbildēt | Diskusija
from: burunduks
date: Maijs. 2., 2010 - 04:45 pm
Link
Lasīju gan arī, ka "Ciete, kas iegūta no konkrētām ģenētiski modificētām kukurūzas līnijām, izplatāma bez ierobežojumiem arī Latvijā." jo Eiropas komisija ir šādu produktu apstiprinājusi, un vairums kukurūzas šobrīd ir ģenētiski modificēta, tā ka you never know. It kā par Bonduelle kukurūzas produktiem varot būt diezgan drošs, ka nav modificēti, lai gan tā pa īstam drošs vispār var būt tikai par savu mazdārziņu, un tas jau atkal ir bišķiņ grāvī.
Atbildēt | Iepriekšējais