burunduks

Mar. 28., 2010 | 08:15 pm
No:: burunduks

Viss sākās ar filmu (saite uz filmu), kur paralēli tam, kādus šausmīgus, briesmīgus ceļus līdz veikalam mērojusi gaļa, diezgan daudz pieskārās modificētās kukurūzas un sojas tēmai. Sapratu - no modificētajām kukurūzām un sojām vajadzētu izvairīties, neskatoties uz to, ka ap 80% lielveikalu plauktus pildošo produktu satur kādus modificētas sojas vai kukurūzas produktus. Aizgāju līdz ledusskapim, jep, pat jogurta sastāvā ir modificēta kukurūzas ciete. Tad nu izdomāju - turpmāk jogurtu gatavošu pati.

Aizbraucu uz Hanumanu pēc piena, uz Daugavas produktu veikalu pēc jogurta baktēriju kultūrai, un apņēmības pilna iemitinājos virtuvē.

Pirmkārt, secināju, ka ar pienu esmu pārcentusies un pirmajai rezei ar litru jogurta pietiks, tāpēc no pārējā piena uzgatavoju panīru, kas top līdzīgi kā biezpiens, vienīgi pienu neraudzējot, bet vārošam piejaucot kādu skābpiena produktu vai citrona sulu, lai pienu ātri sakupinātu. Tad izkāš, noskalo aukstā ūdenī, paliek zem sloga, un drīz vien ir gatavs cietais siers, līdzīgs Talsu ritulim vai Lapzemes sieram. Lieliski garšo, ja maliņas apmērcē garšvielās un apcep.

Par jogurtu salasījos, ka baktērijas vislabāk vairojas 43 grādu temperatūrā, tad nu uzvārīju pienu, atdzesēju līdz tiem apmēram 43 grādiem, iejaucu kultūru, salēju traukā, iesaiņoju ziemas mētelī un noliku uz radiatora. Pēc 6..8 stundām teorētiski vajadzētu būt jogurtam. Rīt redzēs, kas sanācis.

Pārējo kultūras materiālu atjaucu ar ūdeni, pieliku ķimenes, saputoju un nolietoju kā izcili labu padzērienu.

Link | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.