brookings - [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 2nd, 2012|01:30 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Pirms dažām dienām es biju pasākumā, kurā viena sieviete runāja mazliet pār to, ka arvien vairāk cilvēku meklē kaut ko, ko ēst komunālā miskastē, kas atrodas pie viņas mājas. Viņuprāt, situācija kļust arvien bedīgāka.

Neviens neko neatbildēja/piebilda. Viņa bija pensionāre - pārejie bija kādi trīsdesmit gādi jaunāki. Viņu klusums mani neparsteidza - tikai joprojām baidos meģināt izdarīt kādus secinājumus.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 2nd, 2012 - 02:15 pm
(Link)
nu jau kādu laiku ēdiena pārpalikumus u.c. pa;siem vairs nederīgas saimniecības lietas pakojam kārtīgi un atstājam pie speciālās miskastes bomžu ikdienas takās..
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:January 2nd, 2012 - 02:32 pm
(Link)
Tas kādām noteikti palīdzes - es te vairāk domāju par to, ka lielākoties te Latvijā ir tikai pensionāri, ar kuriem esmu runājis par šādām tēmām.

Cenšos saprast kāpēc pastāv ši paaudžu atšķīrība.
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:January 2nd, 2012 - 02:52 pm
(Link)
Tu speciāli izlaid garumzīmes? Tas izskatās dumji.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:January 2nd, 2012 - 02:58 pm
(Link)
Nē - rakstu darbā, un nav laika parbaudīt (man ļoti grūti ar garumzīmēm - es tas nedzirdu). Your English aint so perfect either, by the way.
From:[info]slikts
Date:January 2nd, 2012 - 03:11 pm
(Link)
punktam patīk ecēties
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:January 2nd, 2012 - 03:14 pm
(Link)
I dont give a shit about my english es vienkārši domāju, ka tu viņas speciāli izlaid, maldīgi uzskatīdams, ka tas hipsterīgi akcentē pieklibošanu, tādēļ es tev arī koleģiāli apjautājos. Pīs, jaunais gads.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:January 2nd, 2012 - 03:17 pm
(Link)
Apologies
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:January 2nd, 2012 - 03:21 pm
(Link)
Apologies are all mine and pleasure.
From:[info]
Date:January 2nd, 2012 - 10:09 pm
(Link)
es te par Tavu nākamo ierakstu. nezinu, esmu morāls vai amorāls cilvēks, bet esmu arī cilvēks, kam atbildība vismaz par sevi, ja ne par citiem ir prioritāte. un arī principiāls cilvēks esmu. atbildot uz Tavu nosacīto jautājumu - ja identiska situācija notiktu ar manu bērnu, es vainotu tikai sevi par sliktu audzināšanu. ja ar draugu - jā, līdzjūtības no manis nebūtu. mans bērnības draugs un lielisks cilvēks nositās 23 gadu vecumā ar moci, vecāku klātbūtnē. viņa seja palika ķiverē, viņu apglabāja aizvērtā zārkā. man bija žēl, bet es nevarēju teikt, ka viņš to nebija pelnījis - viņš bija dzēris un ļoti pārsniedza ātrumu pilsētas centrā.

un ja tas pats notiktu ar mani pēc šādas izvēles, ļoti priecātos (in heaven or hell), ja neviens uz manām bērēm nenāktu un vispār neliktos ne zinis. jo mēs visi saņemam to, ko esam pelnījuši.

un runa nav tikai par viņiem, satiksmē mēs neesam vieni. ja šādi "atbildīgi autobraucēji" uz slidena ceļa nāvējoši sabrauktu Tavu meitu un tad nosistos paši, Tev būtu viņu tikpat žēl? jo nereāli tas nav.

vari mani saukt par petty un spiteful moralist, mums katram ir savas vadlīnijas dzīvē, es pieturos pie savām. ja citiem tas nepatīk - well, I'm not a five dollar bill.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:January 2nd, 2012 - 10:52 pm
(Link)
I have empathy for your point of view is when you discuss the injury or death the drunk driver could have caused others. But that is not the point I was taking issue with you. I was discussing your attitude to the others in the car and their parents, relatives and loved ones.

The fact that you can substantiate and justify your morality makes it no less heartless and petty in my eyes.

I don't wish to communicate with you further about this: I don't see there is any point.
From:[info]
Date:January 2nd, 2012 - 10:54 pm
(Link)
atbildība uz ceļa nav pievelkama konkrētām situācijām.
have a nice life.
From:[info]jd
Date:January 3rd, 2012 - 12:19 pm
(Link)
viņi varbūt vainīgi arī par to, ka dzīvo Latgalē un dziļos laukos (kur nav publiskā transporta), un ka viņu vecāki ir nabagi..