brookings - [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 15th, 2011|01:49 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"I would love to see the next president of Latvia cancel the 2014 "Riga cultural center of Europe" project as totally irrelevant to the problems facing Latvia. The shock of such a cancellation would ring alarms bells all over Europe and Latvia, and could lead Riga Latvians into taking the poverty of the countryside seriously. Else, the 2014 project is simply to impoverish the Latvian countryside further."

"zxzxs"
šodien
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:February 15th, 2011 - 11:40 am
(Link)
Nu klau, vai tiešām kļūst labāk, ka kaisa pelnus uz galvas, ietinas baltā palagā un dziedot tautasdziesmiņu par bārenīšiem un lejot gaužas asariņas, lēnām lien uz kapiņiem nomirt? Skaidrs, izslēdzam visus svētku apgaismojumus, atceļam jebkuras valsts mēroga svinības, aizveram kultūras iestādes.

Vecais joks, ka pēdējais aizlidojošais no RIX International pats izslēdz elektrību gate apgaismojumam vairs nav populārs. Var uzlikt kustību detektoru un tā nodzisīs automātiski, after 30 minutes of inactivity.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:February 15th, 2011 - 11:54 am
(Link)
Es domāju, ka viņš/viņa gribēja pievērst uzmanību tam, kur ies lidzēkli.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 15th, 2011 - 12:49 pm
(Link)
konkursam par galvaspilsētu pieteicās ne tikai Rīga, bet arī "impoverished countryside" pilsētas.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:February 15th, 2011 - 01:02 pm
(Link)
un tās pilsetas arī nevinnēja
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 15th, 2011 - 01:07 pm
(Link)
tā gadās. bet jāatzīst, ka šajās pilsētās ir visai interesantas kultūras iniciatīvas un aktivitātes, kas lēnām safiltrējas kopā ar augstskolām u.tml.

(piebildīšu, ka es pati esmu principā pret visām šīm "pokazuhas" kultūraktivitātēm a ļa līdzdalība biennālēs, kultūras galvaspilsētas u.tml.)
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:February 15th, 2011 - 01:16 pm
(Link)
Vai tas dos vairāk nekā tas prasīs? Es nezinu detālas - cik un no kurienes.
Es domāju, ka ja mums par šo ir jāmaksā (pat dalēji), būtu labs gājiens atteikties, ja nevaram pārliecinoši pierādīt, ka valsts saņems vairāk (+ vajag vienoties par izdališanu - gan izdevumos, gan ienākumos)

Bēt kā jau teicu: es nezinu detālas.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 15th, 2011 - 01:30 pm
(Link)
detaļas ir tādas, ka viss lielais pasākums karājas gaisā, jo faktiski balstīsies uz ārējo fondu naudu, kas vēl nav dabūta.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:February 15th, 2011 - 02:43 pm
(Link)
Tas tomēr lielā mērā ir prestiža jautājums - ne cilvēks, ne valsts negrib, lai cits tevi par nabagu uzskata. Cerība, ka ilgtermiņā tas vairāk labumu dos, bet tagad kaut cilvēkiem pašvērtējumu pacels. Un es noteikti neteiktu, ka pasākums ir pilnīgi "irrelevant" Latvijas problēmām.

Lauku problēma gan ir patiešām nopietna. Dikti priecātos, ja 2014. gads paceltu kultūras dzīvi arī laukos, lai cilvēkiem būtu kaut nedaudz priecīgāka dzīve. Ja līdz Rīgai tālu, tad gribi vai ne, bet visa kultūra ir televizors un iedzeršana ar kaimiņiem.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:February 15th, 2011 - 03:05 pm
(Link)
Bet mēs esam nabagi: mēs daudz ko nevaram atļauties un cik atceros daļa no ieguldījumiem šim pasākumām nāks no mums. Kuram būs labumi - tūristu sektoram? darbnieki kultūru sfērā?

Diez vai šis gads pacels kultūras dzīvi laukos - un pat ja tas šurp turp notiktu, viņiem ir .. more pressing concerns.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:February 15th, 2011 - 03:58 pm
(Link)
Protams, ka ir arī svarīgākas lietas, taču tādas būs vienmēr, kamēr šādas iespējas īsti pa zemi nevāļājās.

Manuprāt, lielākais ieguvums no visa šī pasākuma varētu būt netaustāmajā pašvērtējuma, (paš)prestižā un priekā, ne naudā. Un - vēlreiz, manuprāt - Latvijai to vajag ne mazāk kā ēst.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:February 15th, 2011 - 04:01 pm
(Link)
Iespējams gan to saku tāpēc, ka pats nāku no dziļiem un visai nabadzīgiem laukiem, kur paceļas ne jau tie, kuriem valsts dod naudu, bet gan tie, kuri grib strādāt un redz tajā jēgu.