brookings - [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Oct. 21st, 2010|02:16 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Domāju, ka būtu vērts domāt vairāk par cilvēku attiecībām ar idejām par sociālu taisnīgumu - ņemot vera šādus piezīmes:
"bērnišķīgā kreisuma slimība" un "ja tu gribi būt populists šlesers".
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:October 21st, 2010 - 02:04 pm
(Link)
man ir piesardzīga attieksme pret jēdzienu "sociālais taisnīgums".
es vispirms gribētu saprast, ko konkrētais sarunbiedrs ar to tieši domā.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:October 21st, 2010 - 02:50 pm
(Link)
Fair enough. Mēs protams varētu uztvērt to jēdzienu savadāk. Es arī cenšos nelieto šos vārdus tad, kad runāju ar citiem - izklausas...pompous (un kāpēc tas izklausās uzpūtīgs(?), nu tas arī mani interesē).

Bet ja drikst, and in the interests of my private research, ko tu saproti no šiem diviem vārdiem? Un varbūt cits jautājums: kādas konotācijas ši vārdi izraisa tevī?
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:October 21st, 2010 - 09:41 pm
(Link)
ok, nevajag prasīt kaut ko no cilvēkiem, ko pats nevaru/negribu darīt.
Kad domāju par šo, vajadzētu atziīt, ka es īsti nedomāju - drizāk tās ir emocijas, kas varbūt nāk no pieredzes (vai mana pieredze apstiprina šīs emocijas). Zinamā merā, es instinktīvi zinu/jūtu to, kas ir taisnīgs un netaisnīgs.

Ja runāsim par Latviju (ja mums tas ir jādara), kad domāju par šo jēdzienu, es domāju par cilvekiem, kurus es pazīstu, kam tagad ir grūtības - pensionāriem (sievasmāte), kam tagad ir jālūdz palīdzību no mums - ģimēnēm, kas netiek galā utt. Man par viņiem ir līdzjūtiba.

Bēt ja meģināšu analizēt situācīju, tad nav pietiekami tikai ar emocījām vai līdzjūtību. Lai saprastu vai šis ir sociālais netaisnīgums, vajag domāt par iemēsliem šai situācijai un to sekām.

Konkrēti, tad par sekām pensiju samazināšanas, bezdārbu utt. Un tad par finānsiālu un banku sektoru, kas lielā merā, ir ieguvis labumus uz šo cilvēku reķina. Kā jau teicu, lai to saprastu (vai nonāktu pie šī vai cita sakarīga secinājuma) ir jālieto smadzenes objektīvi. Tikai, protams emocījas var ietekmēt šo procēsu - un no šīm emocijām mums lielākoties, man liekas, ir kauns.

Piedod par kļūdām...