brookings - uztvere un sapratne utt. - (unconnected, laikam) [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

uztvere un sapratne utt. - (unconnected, laikam) [May. 10th, 2010|12:22 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:May 10th, 2010 - 11:41 pm

Re: tas, kas nepūš, vai tad tas ir vējš?

(Link)
mēs spriedām, ka intuīcija ir tomēr neveiksmīga prāta un instinkta apvienošanas versija, ja to izmanto prāta domēnē, jo tā pieņem rupjus un paviršus lēmumus. no otras puses - ja to izmanto kā zināmu gudrību instinktīvajā plānā, nav skaidrs, vai intuīcija nav tikai kamuflāža - prāta lēmumu imitēšana pārliecināšanas nolūkos.

pagaidām esam tikuši tik tālu, ka mans protests pret pasaules LIELO TRAKUMU ir instinktīvs, taču to kārtot es mēģinu ar prātu. taču šie spēki ir nesamērīgi, jo nav skaidrs, vai mans dzīves mikrokosmoss patiešām sevī koncentrē visu pasaules pastāvēšanas trakumu vai ir tikai viens elements.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:May 11th, 2010 - 03:58 pm

Re: tas, kas nepūš, vai tad tas ir vējš?

(Link)
Nezinu vai intuicija ir vainiiga pie rupjiem un pavirshiem lemumiem. Intuicija darbojas ljoti aatri, bet aizspriedumi (the knee jerk expression of prejudice) arii taa notiek (aatri un bez refleksijas). Vai tas ir viens un tas pats? Domaaju, ka intuicija ir savaadaaka kaut kaa... vismaz, es gribu tam ticeet.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:May 11th, 2010 - 04:29 pm

Re: tas, kas nepūš, vai tad tas ir vējš?

(Link)
nesaki nevienam, bet es jau arī sirds dziļumos ticu, ka sirds pareizi pateiks priekšā, bet mani par to izsmej un sauc par traku. heart-based trakums.