Božena Chodunska

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man ir viskas svarīgs. Aizvakarnakt dzirdēju šito te zemesvēzi. Nu, tas ir es viņam nepajautāju, kas viņš ir, bet tas nebija kurmju riests, tas diezgan droši. Kaut kas starp modinātājpulksteni un spininga spoli, kad tur kaut kas pieķēries. Piemēram zars.
Ļoti skaļi. Zemeņu dobē, ja gribam būt precīzi. Tas bija Mazdārzā, protams. Mazdārzā ir ļoti skaisti, es tikai nevaru pieciest, ka neaizgāju līdz Gaujai, bet bija jārok. Jūs jau, dakter, nezināt, dārzs no viena gala aug ciet, kamēr no otra gala jūs rokat un ravējat. Jūs jau no tās dārzkopības neko, pareizi? Nu es arī neko lielu nejēdzu, dažreiz izaug, dažreiz ne. Redīsi ļoti labi izauga šogad. Bet kamēr es ar redīsiem, vienā stūrī vispār izskatās kā sociāli nelabvēlīgā dārzā. Ja Jums nepatīk rakt, varat atbraukt kaut ko pazāģēt un pacirst. Mums ir tāds cirvis, par kuru papiņš zina stāstīt, ka tas ir izvilkts no nogrimušas zemūdenes. To stāstu viņš stāsta visiem, interesanti, vai tiešām no zemūdenes, vai no Varakļānu paterētāju savienības veikala?

Bet arī pie mums Rajonā patlaban ir ļoti glīti. Ceriņi zied, kastaņi zied, zied viss, kam es zinu nosaukumu, un arī tas, kam nezinu. Zāle ir tāda lekna, lekna, vēl nav pļauta, un pienenes zied. izskatās garšīgas. Bet es neēdu, salasu Speķītim. Viss Rajona nesmukums ir labi nomaskēts. Vēlāk vasarā, protams, viss apputēs un sagurs, izdegs saulē, bet pagaidām ir skaisti, skaisti. Mums Rajonā ir trīsreiz skaisti. Trīsreiz gadā. Vienu reizi, kad viss apsnieg. Uzminiet trešo! Pagalma kaķenei ir kaķēni. Jau diezgan lieli, tad jau izperēti pagrabā, nupat tikai izvedusi parādīt.
Powered by Sviesta Ciba