(no subject)

« previous entry | next entry »
Oct. 11th, 2022 | 01:18 pm

mūsu kolektīvie mentālie tēli īsti nav draudzīgi dziedināšanas procesam.
lielākā daļa, ja ne visas, problēmas, fiziskas vai mentālas, ir saistītas ar spriedzi, nevis ar atslābumu. ar muskuli, kas ir iestrēdzis "on" režīmā. ar kaut kādu mentālu fiksāciju. t.i., nav nekā, vismaz nekā, ko es zinātu, ko varētu atrisināt, nedaudz vairāk iespringstot. starp citu, arī ne urīna nesaturēšanu, jo arī tā, izrādās, rodas no tā, ka slēdzējmuskulis aiz šoka vai ilgstoša stresa ir nofiksējies saspringušā ON režīmā un vairs nespēj flexibli reaģēt uz impulsiem. un arī ne "slinkumu". jo patiesā darīšana ir atrast prieku kaut ko darīt, nevis sevi mazliet vairāk izdzīt, lai saņemtos. un šo prieku visbiežāk var atrast, tikai kaut ko palaižot vaļā. bet tas viss var nākt redzams tikai tad, ja iekāpj somatiskajā pasaules skatījumā, kur nav iespējams ne uzvarēt ne zaudēt, ir iespējams tikai izbaudīt procesu vai to neizbaudīt, un kaut kādā ziņā jūs jau to zināt.

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {6}

cukursēne

(no subject)

from: [info]saccharomyces
date: Oct. 11th, 2022 - 05:09 pm
Link

ļoti trāpīgi, paldies 💚

noder kā lielisks atgādinājums arī man personiski tieši šai dzīves posmā, kad tiešām cenšos atrast to atslābinšāsanās spēju un telpu sevī

Reply


zivs

(no subject)

from: [info]zivs
date: Oct. 11th, 2022 - 07:05 pm
Link

wow, cik aktuāli! un teicami parādīts. plds!

Reply


(no subject)

from: [info]pirmslietus
date: Oct. 11th, 2022 - 07:27 pm
Link

Kā naglai uz galvas.
Saspringums manī ir on tik ilgu laiku, ka šodien lāpstiņa ir krampis un esmu spiesta piestāt, atlaist. vai vismaz mēģināt to.

Reply


silent wings

(no subject)

from: [info]sw
date: Nov. 2nd, 2022 - 11:46 am
Link

Kur šajā skatījumā var iekāpt? Ar ko vispār sākt? Atradu tavu žurnālu un, jo vairāk lasu, jo interesantāk kļūst.

Reply | Thread


bodyshop

(no subject)

from: [info]bodyshop
date: Nov. 2nd, 2022 - 12:28 pm
Link

nu, tieši par nervu sistēmas veselību pašlaik diezgan daudz ir arī instagramā un grāmatās pieejams. sākot no tā paša Gabora Mates. Atslēgvārdi ir holistic trauma work, somatic experiencing, vagus nerve, polyvagal theory. vēl ir biohakeri, piemēram, kas visam šim pieiet nedaudz vīrišķīgāk, bet turpat vien beigās nonāk.

mans ceļš ir nedaudz citāds, es tiešām nodarbojos ar somatiku no kustības viedokļa, kas joprojām ir šaura niša un, iespējams, tāda arī paliks, un latvijā tas nav pieejams. ar to nodarbojas viens līdz trīs cilvēki, kam, manā uzskatā, diezgan pieklibo "mārketings".

Reply | Parent | Thread


silent wings

(no subject)

from: [info]sw
date: Nov. 2nd, 2022 - 02:55 pm
Link

Paldies! Gaboru Mati esmu ar interesi lasījusi, kaut arī ne visu no viņa darbiem. Noteikti papētīšu, kurp aizved atslēgvārdi.

Reply | Parent