blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:41: privāti, sadzīvviski, tikai sievietēm, nē, tikai man pašai

Comments

[User Picture]
From:[info]blond
Date:23. Marts 2005 - 21:49
(Link)
Kuskuss ir galvenokārt arābu virtuvē pazīstami mannas putraimiņi, kas gan nemaz nelīdzinās mannai, ir rupjāki un ir dzeltenā krāsā. Dažos restorānos Rīgā pasniedz, bet ne pārāk garšīgu. Visos lielveikalos var nopirkt sausā veidā. Var lietot aukstu salātiem un karstu siltajiem ēdieniem. Brīnišķīgākā kuskusa īpašība ir tā vieglā pagatavošana. Ar rīsiem, piemēram, man vienmēr kaut kas noiet greizi. Un ilgi jāvāra. Ar kuskusu tā lieta ir vienkārša. Ielej bļodā karstu ūdeni, pieber kuskusu (attiecīgi norādītajā proporcijā, lai gan mana pieredze rāda, ka ūdens vajag drusku vairāk, kā norādīts. Šodien es darīju tā. Sacepu pannā rīvētus burkānus, sagrieztus sīpolus, ķiplokus, kubiņos sagriestu vistu (bet derētu arī cūka vai jērs). Kad viss jau sacepies, piešāvu ūdeni, sāli, garšvielas bez taupīšanas: kardemonu, piparus, kanēli, krustnagliņas, kumina sēklas. Tai ūdenī visam ļāvu tā smuki pasutināties un pēc laika, kad pēc garšas tā zoste likās laba esam, iebēru kuskusu. Pēc 5 minūtēm viņš ir piebriedis un ēdams. Jāraugās, lai kuskuss uzsūc visu šķidrumu, tomēr nepaliek par sausu. Kuskusa vēl viena labā īpašība ir tā, ka, ja ar pirmo reizi pieliek par maz, var droši bērt klāt vēl un attiecīgi nogaidīt vēl piecas minūtes. Vēlāk iebērtais sabriedīs tai pašā konsistencē, bet agrāk iebērtais nepārbriedīs un nesaķeps.
Fū......
Jā, ar to pīpēšanu ir tā, ka vieglāk nepīpēt, ja saki sev, ka jebkurā brīdī vari sākt pīpēt. Nekad nedrīkst sev teikt "nekad".
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:23. Marts 2005 - 21:59
(Link)
Man ir tikai viens jautājums - un pēc visas šītās filigrānās kuskusošanas anonymous vēl atļaujas man lasīt lekcijas par līdztiesību ģimenē? :/
[User Picture]
From:[info]blond
Date:23. Marts 2005 - 22:01
(Link)
Viņš mazgā traukus, un - ja es gribu - kaut ko sakapā gabaliņos:)
Bet tā procedūra tikai izklausās sarežģīta, tas iet ātri, viens un divi.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:23. Marts 2005 - 21:59
(Link)
Jāpibilst, ka kuskuss uzbriest brangi. Mēs paēdām četri apmēram no kādiem 200 g. ar 300 jau būtu pārēdušies. Protams, jāņem vērā, ka diegzan liels bija burkānu-sīpolu-gaļas-buljona tilpums.
Kuskuss, ak brīnišķais kuskuss - viņš lielsiki sasūc sevī visas garšas:))))
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:23. Marts 2005 - 22:16
(Link)
Izmēģināšu kuskusu ar co.
Un - varbūt man ar sākt mazgāt traukus? Tas, ko, ceļ pašapziņu un ticību savām pravieša spējām, vai? ;))
(lab, lab, es ir nešpetns, bet tagad iet gulēt. Murr. Arlabunakti).
[User Picture]
From:[info]anonymous
Date:23. Marts 2005 - 22:19
(Link)
Kā, es tak atnesu gaļu mājās!
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:23. Marts 2005 - 22:26
(Link)
Vispār ar to gaļu tu atgādini tēlu no multfilmas, kur visi zvēri plūca puķes un skaitīja tās, dziedot dziesmu. Un tur bija viens tāds mazs zvērs, kas noplūca tikai vienu puķi, cetuto pēc skaita, toties par to viņš atgādināja visu laiku. Tāpat tu ar to gaļu :)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:23. Marts 2005 - 22:20
(Link)
Arlabunakti. taisni nešpetnam tev piestāv būt vislabāk:)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:23. Marts 2005 - 22:28
(Link)
Aizmigušam būt man piestāv vispār vislabāk ;)))
Powered by Sviesta Ciba