blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:29: scones, paska
Klinģera recepti ierakstīšu kādreiz vēlāk, kad būs spēka.
Bet tagad par 3 lietām.

Skones (vajadzētu rakstīt ar garo o, bet man tāda nav).

Ir jau bezgala daudz to skoņu recepšu, bet mēs atradām šādu - visvienkāršāko un it kā klaiskāko, autentiskāko:

Makes 12

350g self-raising flour, sifted
50g butter, softened
50g lard, softened
100-115ml milk

Preheat the oven to 190C. Grease two baking trays. Rub the fats into the flour, working as quickly and lighty as possible with cold hands. Add enough milk to give a soft, bread-like dough. On a floured board, roll out to a thickness of 1.5cm and cut into rounds with 6cm cutter. Place on the prepared trays and bake for 15-20 minutes until lightly golden and well risen. Remove from the oven and lift on to a wire rack to cool.

Un skatījos vizuālo matareiālu šeit:

http://www.youtube.com/watch?v=FK7i16vz868

Izdevās lieliski. Es, pēc video piemēra, nepsiedu apaļas, bet griezu kantainas. Klāt piebērui žāvētas upenes.

Man liekas tas labākais, ka tur nav klāt ne sāls, ne cukura - un tā struktūra viņām ir ļoti īpatna - kā jau teicu, garšoja dievīgi ar nesaldu (tikai drusku drusku saldu) putukrējumu un pashu.

Paska - recepti ņēmu no šejienes:

http://www.saunalahti.fi/~marian1/gourmet/17_1.htm

Un, jāsaka, iiznāca super. Bildi var aplūkot pie anonymous. Esmu taisījusi visdažādākās paskas, un vienmēr ar riekstiem vai mandelēm, ar rozīnēm un visādām cukādēm, bet - viss, kopš šī brīža mana paska vienmēr būs sniega baltumā. To formīti dabūju burtiski pēdējās dienā pirms lieldienām, paldies str!

Tags:

Comments

[User Picture]
From:[info]romija
Date:27. Aprīlis 2011 - 00:45
(Link)
skuka, vai tev nešķiet, ka tās izcackotās receptes šeit nav laikā un telpā.
piedod.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:27. Aprīlis 2011 - 00:58
(Link)
Nu smieklīgi. Tās ir manā laikā un manā telpā. Un starp citu, tas viss nemaz nemaksā tik dārgi, vienkārši jāiegulda darbs un prieks. Svētki ir svētki, man tā ir tradīcija. Galds nebija sliktāks arī tad, kad dzīvojām mazā dzīvoklītī un reizēm pirms vecāku algas dienas vispār nebija ko ēst. Patiesību sakot, es Tavu aizrādījumu uzskatu par nesmalkjūtīgu un iesaku Tev labāk mani izmest no frendlistes, lai es nebojāju skaudro un tīro patētiskas pieticības estētiku. Jo, zini, tādā garā es te turpināšu, man nudien nav, par ko kaunēties.
Bet baznīcā neeju, un arī tas ir apzināts lēmums.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:27. Aprīlis 2011 - 01:02
(Link)
Jā, vēl būtu jāpiebilst, ka uzcakotās skones ir nabadzīgo skotu maizītes, kas tausītas treknas, lai varētu ilgi glabāt un krimst, bet paska uz lieldienām vienmēr bijusi prakriski katrā oareizticīgo mājā. Pie kam mana ir ļoti pieticīga - bez rizīnēm! Bet vistu akniņas vispār ir subprodukts, tikai jāmāk pagatavot.
[User Picture]
From:[info]romija
Date:27. Aprīlis 2011 - 01:14
(Link)
nu ja, nu ja..
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:27. Aprīlis 2011 - 10:03
(Link)
Kādu produktu izmantoji "lard" vietā? Es no savas pavārgrāmatas sapratu tik daudz, ka tie ir kaut kādi tauki, bet nav ideju, kāds būtu vietējais analogs.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:27. Aprīlis 2011 - 10:06
(Link)
Veikalos var nopirkt paciņās cūku taukus.
Powered by Sviesta Ciba