būt pirmajam

« previous entry | next entry »
Apr. 20., 2011 | 09:20 pm
ēterā: pasaulē labākā grupa :D - Oasis - The Hindutimes

Dzīvē ir jāmācās un jārūdās pret zaudējumiem. Proti, arī bērnībā ir jāpiedzīvo kādi zaudējumi, lai saprastu, ka ir smagi jāstrādā, lai būtu pirmais. Bet, kā zinām, Latvijā starp pamatīgu darbu, ieguldīšanos + iespējamu talantu un veiksmi, panākumiem nav tiešas korelācijas. Bet ne par to šoreiz stāsts. Gribēju tik pieminēt, ka var gadīties tā, ka cilvēks ar laiku pārāk pierod pie tā, ka nav pirmais. Varbūt bijis parāk daudz vilšanos un zaudējumu. Pierod tik ļoti, ka samierinās, ka cenšas mazāk, jo būt otrajam un trešajam, kā izrādās, arī nav nemaz tik slikti (turklāt jāstrādā mazāk). Kaut kur pa ceļam pazūd tiekšanās uz augšu. Grafikā parādās taisna līkne, bet kas darās pašam iekšā, ir kas daudz dziļāks.

Link | piemet pagali! | Add to Memories


Comments {7}

almighty_j

(bez virsraksta)

from: [info]almighty_j
date: Apr. 20., 2011 - 10:15 pm
Link

Tā, tā, tā. Ļoti uzmanīgi ar šo tēmu. Tas ir jautājums, kāpēc vispār jābūt pirmajam (vai otrajam, vai desmitajam), ja reālā sacensība tik un tā ir tikai un vienīgi ar sevi. Un par sevi. Viss pārējais taču ir iluzōrs un relatīvs, vienalga vai tā būtu uzvara skolas matemātikas olimpiādē vai Eiropas čempī skijoringā. Tieši tāpat tas, kurš zaudējis (vai, teiksim, nav sasniedzis virsotnes), nav kļūdījies.
Tāpēc es kategoriski nepiekrītu tam, ka kaut kur šajās zūd vēlme tiekties uz augšu. Pēc būtības man (mums) katram vajag tik, cik vajag, un ne vairāk, un ne mazāk.

The point being - mazāk lūrēt apkārt, vairāk lūrēt sevī, ja līdz tam nonāk.

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Apr. 20., 2011 - 10:36 pm
Link

Pag, pag - tas ir nākamais līmenis. Līdz tam jānonāk, līdz tam jāizaug.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


almighty_j

(bez virsraksta)

from: [info]almighty_j
date: Apr. 20., 2011 - 11:10 pm
Link

Gribi teikt, kamēr aug, tikmēr nepieciešama konkurence?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Apr. 20., 2011 - 11:20 pm
Link

Daļēji. Jo veselīga konkurence attīsta cīņassparu, kas vēlāk noderēs arī tad,ja cīnīsies (konkurēsi?) pats ar sevi. Bet ne visi pāriet "nākošajā līmenī", ja tā drīkst teikt. Līdz tam, ka vienīgā konkurence sev esi tu pats, ir jānonāk, un tas parasti prasa smagus pūliņus un lielu ieguldījumu darbā pašam ar sevi (ja vien tas nav jau kopš dzimšanas - tie ir vieni laimīgi cilvēki).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


almighty_j

(bez virsraksta)

from: [info]almighty_j
date: Apr. 20., 2011 - 11:35 pm
Link

Piekrītu, ka attīsta cīņassparu. Bet tikai īslaicīgi, jo veselīga konkurence ilgstoši nav spējīga pastāvēt. Tā vai nu pāraug neveselīgā konkurencē, tīšā sāncensībā, vai, taisni pretēji - sadarbībā, simbiozē. Tāpēc tikpat labi šo soli var arī izlaist, ja ir izpratne par tā jēgu. Un kāpēc gan līdz tam, ka vienīgā cīņa un konkurence ir pašam ar sevi, būtu jānonāk smagā darbā, pūliņos un ar milzu ieguldījumiem?
Man tā ir lieta, pie kuras nemitīgi atduros, lai kādus ceļus ietu. Un diez vai vērts uzskatīt, ka tāpēc es būtu dzimis laimes krekliņā. Tieši otrādi - laimējies ir tiem, kuriem vairumā laika nenākas cīnīties pašiem ar sevi. Pietiek laika kaut ko darīt arī ārpasaulē, palīdzot citiem maybe.

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]maxd
date: Apr. 21., 2011 - 12:11 am
Link

Nedaudz savādāks filozofisks piegājiens: Būt nevis pirmajam, jo tas ierosina ideju, ka kādam citam jāpaliek otrajam, trešajam utt, bet gan vienīgajam. Katrs var būt spečuks savā lietā, īpašs ar dažādu spēju, prasmju, māku konfigurāciju. Ja atrod un izkopj savu nišu, tad gan pats, gan citi ir uzvarētāji.

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Apr. 21., 2011 - 12:54 am
Link

Piekrītu. Te var runāt par kreatīvo domāšanu.

Atbildēt | Iepriekšējais