visu lietu mērs jeb cilvēks, parastais ([info]dark_entrant) rakstīja,
emm.. piedoshanu, bet neko no tevis saciitaa nopietni neesmu uztveeris.. taa kaa mums ar atkaartoshanu sviezhas tiiri vai labi atkaartoshu tev arii to, ka man humuora izjuuta ir ljoti laba, citaadi es tagad ar tevi neapspriestos.. tb - galvenais kaapeec uzsaaku sho diskusiju, bija tas, ka man tavs komentaars likaas smiekliigs.

taatad - latvieshi ir kas? vinji ir indoeropieshi. indoeiropieshu tautas ir pieraadiijushas, ka speej radiit labu kultuuru.. skatamies kaut vai uz griekjiem (kuri ir arii indeiropieshi), vinji arii ir pieraadiijushi savu varenumu (filosofi, matemaatikji, teelnieki utt.), bet peec tam vinji ilgus gadus bija citu naaciju pakljauti, taapeec tagad (~100 gadus peec neatkariibas atguushanas) vinji veel nav speejushi radiit neko saliidzinaamu ar to, ko vinji radiija sendienaas. latvieshu seno kultuuru neuzskatu par neko iipashi izcilu. tas galvenokaart ir pateicoties tam, ka vinjiem nebija gandriiz nekaadas sazinjas ar aarpasauli. bet shodien neatkariibas pieredze vinjiem ir daudz daudz mazaak par tiem pashiem griekjiem. veelviens bremzeejoshs faktors, protams, ir globalizaacija un absoluuti briivais turgus, kas arii muusdienaas nosaka visu.

bet galvenaa doma taada. indeiropieshi (pie kuriem pieder arii latvieshi) - da Vinchu, Dostajevskis, Aristotelis, Vergiilijs, Shekspiirs, Dalii, Njuutons utt. utt. utt.

nigeri - maiks dzhordans, 2pac? nu labi - hendriks ;D (ak, piedod, aizmirsu - vinju aafrikas ciltiim tachu ir gadu tuukstoshos izkopta mutvaardu kultuura, kaa es arveeju to aizmirst :DD)

nu luudzu nesaki, ka vinju neatkariibas laiks arii bija par iisu. izcilu indoeiropieshu paraugu senatnee es tev devu, ja nosauksi izcilu senatnes nigeru piemeeru es atmestu nicinaajumu pret sho rasi (un nesaac man staastiit tik par Lielo Zimbabvi :D).

un tas, ka tagad ar tevi striidos par rasismu nepieraada to cik manaas aciis ar tevi ir veerts striideeties, par sho teemu ilgi un dikti esmu striideejies arii ar apbriinojamiem muljkjiem.

piedevaam - ieksh alt es neatradu pilniigi nekaadu pamatojumu tam kaapeec neegjeri var tikt uzskatiiti par liidzveertiigu rasi, taapeec liidz tu man to nepaskaidrosi, patureeshu liidziigas tiesiibas taveejajaam un arii uzskatiishu tevi par zemaaku radiibinju... iisteniibaa par taadu tevi saaku uzskatiit koliidz izlasiiju tavu pirmo komentu sheit, un tikai pateicoties savai humuora izjutai, citaadi taas tavas muljkjiibas veel buutu njeemis par pilnu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?