blame ([info]blame) rakstīja,
@ 2007-03-12 10:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
optika
Sanāca, ka aizņēmos un lielāko daļu sezonas bildēju ar Sigma 15-30mm  , sākumā jau traki patika platais 15mm gals, bet virāk lietojot redzu cik nekvalitatīvs tas tomēr ir , cik neass malās un lēns AF Viens gan ir skaidrs, ka kaut ko platu gribu . šodien netīšām uzgāju Canon EF14mm f/2.8L USM , kas ir L  uhh, bet ražots pasen un ir grūti dabūjams, cena ar no 700-1000 Ls [ebay], tas tik liecina par tā stikla vērtību , labas lietas cilvēki tur pie sevis, nepārdod.  Alternatīva ir Canon Fisheye EF 15mm f/2.8 , kam gan tā cena stipri draudzīgāka, pat jaunam. Interesanti kā ir ar kvalitātes atšķirību.
Ieskatoties Sigmas plauktā kārdina  Sigma 14mm F2.8 EX ASPHERICAL HSM  vai 15mm F2.8 EX DG DIAGONAL Fisheye un pat trakais 8mm F4 EX DG Circular Fisheye [kuru gan neiesaka, jo jākropo visas bildes]
Nekur jau nepazūd arī  platie zoom  Canon EF-S 10-22 f/3,5–4,5 USM [Canon gan - vai + nezinu, bet der tikai uz neplinās matricas]  vai 12-24mm F4.5-5.6 EX DG ASPHERICAL HSM.  
 
Ar laiku noteikti gribu plato, jo tas noder , bet ko un kā izvēlēšos vel grūti spriest, jo ir sapnis par to Canon 5D  , par kuru gan ir pretrunīgas domas cilvēkiem, bet nu vilina mani tas full frame ar savu matricas trokšņu līmeni un objektīvu atbilstību full frame . Lai gan protams EOS 1Ds Mark II  ar kārojās [sasmējos pats]

Viss šis protams sapņu un domu līmenī, bet kā jau ir pierādijies vairrākkārt, kas vienu dienu sapnis, citu dienu jau realitāte .
Jo aktīvi bildējot tiek stipri iepazīta tehnika, novērtēts tās atbilstība vai neatbilstība prasībām, kas nemitīgi aug.







(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?