black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2023-03-21 23:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Aptuveni pirms mēneša vai varbūt mazliet senāk lasīju satori rakstu, kurā bija pārmetums Pītersonam par viņa bioloğisko esenciālismu. Pītersons nav nekāds svētais, bet, kas attiecas uz šo punktu, es viņam drīzāk piekrītu. Otrā viļņa feminisms sievietes eksistenci vienādo ar sociālo lomu pildīšanu, kas idejiski ir patīkami, jo it kā atsvabina sievietes no viņu bioloğiskā likteņa. Ja tā nudien ir taisnība, ka sievietes ir bioloğiski determinētas būt pakļāvīgas, pie mājas piesietas būtnes, tad vienkārši pārdefinēt sievieti kā kaut ko tādu, kas nav bioloğisks, no šī likteņa neizglābs.

Un kāpēc noliegt bioloğiju, ja tieši tas bieži vien ir iemesls, kāpēc sieviete ir attiecīgajā situācijā. Sievieti mazāk gribēs ņemt darbā, jo ir iespēja, ka viņa paliks stāvoklī, tāpat arī viņa drīzāk pametīs skolu vai darbu, lai veidotu ğimeni. Vīriešiem tas tā nav, viņiem, protams, ir citas problēmas, bet tās nav sieviešu problēmas. Kādēļ lai par sieviešu jautājumiem parlamentā cīnītos vīrieši, kas domā, ka ir sievietes, ja viņi nekad nebūs attiecīgajā situācijā, kā lai viņi lemj par aborta jautājumiem vai dzemdību atvaļinājumu? Kāpēc lai vīrietis, kurš uzbūvējis karjeru bez visām šīm likstām, tiktu apbalvots kā sieviete-karjeriste? Bioloğijas noliegšana ir, manuprāt, visnotaļ muļķīga un sievietēm nepalīdz.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zivs
2023-03-22 02:20 (saite)
Pasniedzējs, kas mani pirms gadiem gatavoja iestājeksāmeniem, pastāstīja, ka mācībspēki vairāk priecājas redzam nākam puišus, nekā meitenes. Jo tieši Tevis minēto iemeslu dēļ, izskolotās meitenes, nereti vien, iesākto neturpina. Un ieguldījums vējā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-03-22 02:35 (saite)
Jā, ļoti ticami. Un risinājums (ja tāds ir iespējams) nebüs izlikšanās, ka starp dzimumiem nav atšķirību un visi ir vienādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-03-22 12:00 (saite)
Lielāko daļu reālās problēmas atrisinās artifical uterus tehnoloģija, t.i. cilvēku izgatavošana ārpus organisma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2023-03-22 09:57 (saite)
Izskatās, esi atradusi ceļu, kas kautkur ved, redzēs, vai spēsi uz tā noturēties.

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2023-03-22 11:21 (saite)
/ jo it kā atsvabina sievietes no viņu bioloğiskā likteņa. Ja tā nudien ir taisnība, ka sievietes ir bioloğiski determinētas būt pakļāvīgas, pie mājas piesietas būtnes, tad vienkārši pārdefinēt sievieti kā kaut ko tādu, kas nav bioloğisks, no šī likteņa neizglābs./

Da labi, bioloģiskais dzimums ir reāls fenomens, var konstatēt, bet bioloģiskais liktenis gan ir BS. Saprāts šitās instinktīvās/ bioloģiskās figņas overraido.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-03-25 02:09 (saite)
Liktenis ir kaut kas 'zvaigznēs rakstīts' un mistisks, jā, bet - vai ar 'instinktīvo, bioloğisko figņu' Tu domā sugas eksistenci?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-03-25 12:05 (saite)
Mums vajag eksistēt kā saprātīgām sistēmām, vai mēs turpinam vai neturpinam eksistēt tieši kā bioloģiska suga - atkarājas no mūsu rīcībā esošajiem tehniskajiem līdzekļiem un mūsu plāniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?