šīs ļauj regulēt maluma pakāpi - tas ir pirmais ko vajag. ja iegūstamais malums der izmantojamai metodei - tas ir otrais, ko vajag. kafija mežā no svaigi maltās - brīnišķīgi!
no robustas sirds pa muti nekāpj laukā? visdrīzāk, maisījums, ne tīra.
pag, vjetnamā dzer tikai robustu. vēsturiski tāpēc, ka skaitās nevērtīgāka un var atstāt pašiem, nevis pārdot uz turieni, kur kotējas tikai arabika. apgrauzdē sviestā un zivenē un mauc.
nuja, vjetnama ir pasaules lielākie robustas audzētāji. tajā ~2x kofeīna kā arabikā, šķiet, tas ir iemesls kāpēc pēc šuntēšanām liedz dzert šķīdeni (tajās robustas ir daudz saprotamu iemeslu dēļ).
lielākie audzētāji un droši arī lielākie dzērāji!