Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

1. Mar 2017

10:19

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(9 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]sin
Date:1. Marts 2017 - 16:33
(Link)
Ir tāds aspekts, ka kafijas pupiņām pēc grauzdēšanas ir ļājauj kādas 2nedēļas nostāvēties pirms viņas vispār laiž apgrozībā.. tā ka pa to laiku vispār var atvest no jebkuras pasaules grauzdētavas..

Un pat ne pārāk noslogotā kafejnīcā iziet cauri iepakojumam 1nā, max 2ās dienās
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:1. Marts 2017 - 16:50
(Link)
Some beans/blends will taste pretty good after a few days and start to taper off after about 10. Some will not fully develop until the 10 day mark and then drink well for another 5-7. And variation on both ends of the spectrum will also occur.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]biezpientaure
Date:1. Marts 2017 - 17:43
(Link)
loģistika. atkarīgs no tās, cik naski var atgādāt.
par visu pasauli nebūtu tik drošs, bet no vāczemes atbrauc, nu, diezgan svaiga.
nezinu, cik ilgi nostādina - šķiet, esmu lasījis, ka maksimums co2 izdalās pirmajās 24st., pēc tam var pakot un tālāk jau pakām ir ventiļi.

par noslogotām kafejnīcām, tur laikam iepakojuma standarts ir 4kg maisi, bet par grauzdētavām lasīju, ka ir variants - šorīt, vakar grauzdētu samaļ un mazliet patur pirms gatavošanas - maltai kafijai laukums daudz lielāks un nav pupiņas biezā apvalka, tomēr izdalās ne tikai gāze, bet izgaro arī eļļas.
nezinu, vai tas ir šortkats lai neglabātu vai meklējot garšas nianses, droši vien pirmajās stundās pēc grauzdēšanas vēl kautkādi procesi notiek, vismaz kamēr pilnībā atdziest. grauzdēšana ir vēl cita disciplīna, kas man pagaidām beigusies - grauzdējot ir tāda smaka, ka dzīvoklī to nevar darīt.
(Reply to this) (Parent)