Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

15. Mar 2013

13:20

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kādā dīvainā valstī es tomēr dzīvoju. Pārāk es tajā gadījumā neiedziļinājos, bet cik saprotu, tad veikalā, kurā tirgo kaimiņvalsts izlases treniņtērpiem līdzīgus priekšmetus, ierodas cilvēki ar kameru un prasa, kāpēc netirgo trenuškas sarkanbaltsarkanā krāsā. Tas ir kā prasīt komersantam, kāpēc pārdod pliku šņabi, ja kārtīgam cilvēkam pienākas uzkost - ja ne siļķi, tad vismaz paostīt doniņu. Es tiešām nebrīnos, ja ārzemēs dzīvojoši humoristi (kā viņi sevi sauc) raksta indīgus feļetonus par Latvijas administratīvo sistēmu, patiesībā, labi ka vismaz kāds to dara.

Hints - kad kādam nepatika Kapone, viņa labās dienas tika pārtrauktas...Ja mēs pieņemam, ka ir normāli čakarēt komersantu tikai tāpēc, ka mums tas nepatīk personiski, tad pārbaudiet komersanta saimniecisko darbību, gada atskaites un visupēdējo likuma burtiņu, bet tak neblamējieties tik tupā veidā...

Bet īpašniece (vai kas viņa ir) superīgi atbildēja - dzīvē katrs izdara izvēles, viens tirgo biezpienu, cits - tualetes papīru...Nebūtu jābrīnās, ja kāds depotāts tagad ierosinātu - gribi tirgot krievu trikolorus vai angļu krabi, sortimentā vismaz 60% preču jābūt sarkanbaltsarkaniem vai vismaz ar auseklīti.

(4 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]santa_be
Date:15. Marts 2013 - 16:17
(Link)
Man tas sižets likās nedaudz pretīgs. es slēkāju turp šurp pa kanāliem. Nu, bļins, patiešām, kādēļ lai netirgotu un kāda gan mums daļa kāpēc netirgo auseklīti, prievītes vai siļķes.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]observer
Date:15. Marts 2013 - 19:47
(Link)
Tas varbūt oftopiks, neredzēju kontekstu un tā, bet diez vai tas ir valsts nopelns, ka pasaulē dzīvo dīvainīši.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:16. Marts 2013 - 08:29
(Link)
valstij būtu jārūpējas, lai dīvainīšiem nebūtu iespējas iet ēterā, kind of.
kaut gan...interneta laikmetā tam vairs nav tik lielas nozīmes, jā.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kneejerk
Date:19. Marts 2013 - 16:47
(Link)
un kāpēc lai tie dīvainīši nevarētu iet ētera - lai jau..pun par to, ko varam atrast veikalu plauktos ir tieši atkarīgs no mums pašiem - ja ir pieprasījums, būs arī piedāvājums..tirgus ekonomika - negribēs neviens pirkt, neliks vairs tos loriņus tirgot..
(Reply to this) (Parent)